Vesti

Izmeštena pijaca u Naselju Matije Huđi, umesto nje dečje igralište

Sremska Mitrovica – Počelo je postavljanje novih pijačnih tezgi i uklanjanje starih u Naselju Matije Huđi. Na mestu gde je bila pijaca postaviće se dečje igralište i sprave za vežbanje na otvorenom.

U jednom od najvećih stambenih naselja u gradu, pijaca se izmešta kako bi se izgradilo dečje igralište. U Naselju Matije Huđi pijaca će sada biti nedaleko od prethodnog mesta, pored pešačkih staza, a imaće desetak tezgi.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je radove i tom prilikom izjavila: „Stambeno naselje Matije Huđi kao jedno od najstarijih naselja u gradu sigurno zaslužuje lepo uređenu pijacu, tj. pijačni prostor. Na mestu gde je sadašnja pijaca planiramo da sagradimo dečije igralište jedno lepo, moderno i savremeno. Planiramo da radove završimo do kraja meseca i ovo je samo prvi korak u sređivanju Naselja Matije Huđi.”

Pijaca u ovom najvećem mitrovačkom naselju postoji više od 10 godina i jedna je od dve zvanične pijace u gradu.

Kako je rekao Ljubomir Vujčić načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove: „Pošto sam i ja stanovnik ovog naselja, kao i prethodni govornici u komunikaciji sa korisnicima usluga pijace i sa samim prodavcima došli smo do zaključka da je mesto gde se do sada nalazila pijaca donekle nepristupačno, zato što je odvojena od pešačkih staza i dosta je teška komunikacija sa korisnicima usluga. Rešili smo da je približimo korisnicima, odnosno da bude uz pešačkog stazu ali tako da je odmaknuta i neće ometati saobraćaj. Trenutno smo, koliko je idealno i koliko je bilo zahteva, renovirali i postavili deset tezgi, dok će ostalih 15 sa postojeće pijace biti odneto na renoviranje, a zatim jedan deo njih će biti postavljen na pijaci u Mačvanskoj Mitrovici”.

Prostor na kojem se do sada nalazila pijaca biće oplemenjen, dodao je načelnik Vujčić, nečim što nedostaje ne samo ovom naselju, nego i gradu, a to će biti jedno multifunkcionalno dečje igralište, za decu predškolskog uzrasta. Biće postavljen i poligon za vežbanje na otvorenom prostoru, popularni ne samo kod nas nego i u svetu, street-workout.

Tako će prostor gde je bila pijaca biti dostupan svim našim mališanima, kao i onim odraslima koji žele da vežbaju na spravama koje budu postavljene.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218