Vesti

Gradsko stanovanje redovno dezinfikuje stambene zgrade

Sremska Mitrovica – JP Gradsko stanovanje, redovno i dalje dezinfikuje sve stambene zgrade na teritoriji Sremske Mitrovice.

JP Gradsko stanovanje, preko podizvođača Firme „Dada 06” koja je zadužena za održavanje higijene, dezinfikuje zgrade kolektivnog stanovanja. U svim stambenim zgradama revodno se dva puta nedeljno dezinfekuju ulazna vrata, rukohvati, stepeništa i sandučići u stambenim zgradama, a uobičajeno se dezinfikiju i stepeništa.

Kako je za medije izjavio direktor Gradskog stanovanja Miloš Kovač: „U periodu od kad je počela epidemija koronavirusa Gradsko stanovanje je preko svojih podizvođača dezinfikovalo stambene zgrade. Nismo ni prestajali, jedino smo u maju mesecu imali jednu manju pauzu u dezinfekciji stambenih zgrada ali ponovnim pojavljivanjem koronavirusa odlučili smo da se nastavi dalje dezinfekcija stambenih zgrada na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.”

„Nadam se da i mi ovom dezinfekcijom, na neki način pomažemo da ovaj broj obolelih koji je trenutno u našem gradu bude što manji i tako ćemo nastaviti i dalje. Jednom nedeljno se prolaze sve stambene zgrade atomizerima, a dvaput nedeljno je redovno čišćenje ali se uz to redovno čišćenje ne koristi voda i druga hemijska sredstva nego natrijum hipohlorit tako da možemo da kažemo da se zgrade triput nedeljno dezinfekiju”, dodao je Kovač.

Podizvođač je u mogućnosti da jednom nedeljno dezinfikuje stambene zgrade prskalicama tj. atomizerima i to se i radi. Dezinfekciona sredstva su na bazi hlora, za koja je potvrđeno da 100% uništavaju virus korone, a pored toga, za brisanje svih površina koriste natrijum hipohlorit.

U sistemu održavanja Gradskog stanovanja ima 370 stambenih zajednica i sve se one redovno obilaze, brišu, čiste i dezinfikuju, navodi Kovač. Od juna meseca kada je krenuo ponovo koronavirus Gradsko stanovanje preko svojih podizvođača je nastavilo dezinfekciju i do sada se nije prestalo s tim.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291