Vesti

Gradonačelnica uručila zaštitne maske đacima

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je škole „Slobodan Bajić Paja” i ŠOSO „Radivoj Popović” i uručila zaštitne maske učenicima od prvog do četvrtog razreda koje su pravila osuđena lica u Kazneno-popravnom zavodu.

Polaznici Studija tekstila u okviru Otvorenog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici „Zelengora”, na inicijativu osuđenika odrekli su se dela svoje zarade za nabavku materijala i volonterski napravili maske za decu. U ovoj akciji učestvovalo je oko 200 osuđenika, a donaciju je učenicima, danas, uručila gradonačelnica Svetlana Milovanović istakavši da će ovaj human gest deci olakšati školsku godinu u vanrednim uslovima pandemije koronavirusa.

Kako je tom prilikom rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović: „Danas počinjemo distribuciju zaštitnih maski koje smo dobili kao donaciju od Kazneno-popravnog zavoda. Osuđena lica su sašila 16.000 maski za naše osnovce od prvog do četvrtog razreda, tako da će svako dete u Sremskoj Mitrovici tog uzrasta dobiti u pakovanju po pet zaštitnih maski. Počeli smo distribuciju iz škole „Slobodan Bajić Paja”, ovde smo podelili 220 zaštitnih maski za svu decu, kako u matičnoj školi, tako i u područnim odeljenjima Manđelos i Ležimir. U toku današnjeg dana podeljene su maske i učenicima ŠOSO „Radivoj Popović”, ukupno 55 maski koliko ih ima u osnovnoj školi. Naredne nedelje ćemo dovršiti distribuciju prema svim osnovnim školama u gradu.”

Đorđe Cvijanović direktor Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” u Sremskoj Mitrovici kaže da su u vreme globalne zahvaćenosti koronavirusom kovid 19 bili prinuđeni da menjaju prioritete školstva.

„Na prvo mesto smo stavili zdravlje učenika i zaposlenih u odnosu na obrazovno-vaspitni sistem koji je ovom prilikom iza toga, u tom smislu zahvalni smo svima na pomoći deci i zaposlenima, pre svega školskoj upravi i gradonačelnici koja je takođe iz oblasti prosvete i razume sve naše probleme i teškoće sa kojima se susrećemo u ovom momentu. Zahvalan sam i Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici na maskama koje će biti podeljene svim učenicima. Istorijski gledano, mi smo sa njima povezani samim osnivanjem škole koja je i nastala iz potrebe da se školuju i deca radnika Kaznione, tako da nam priskaču upomoć kad god treba”, rekao je direktor Cvijanović.

U ime direktora škole, svih zaposlenih i učenika, Tamara Ivanov pomoćnik direktora Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” zahvalila se Kazneno-popravnom zavodu i lokalnoj samoupravi na ovoj donaciji.

„Hvala KPZ-u i lokalnoj samoupravi koja brine, ne samo o učenicima naše škole, nego o svim učenicima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Naša škola u potpunosti sprovodi sve preventivne epidemiološki mere zaštite zdravlja učenika i zaposlenih. Epidemiološka situacija u školi je dobra, nemamo potvrđenih slučajeva kovida 19, ni kod učenika, ni kod zaposlenih, postoje respiratorni simptomi, povišena temperatura kod učenika ali to je sezonski. Za sad je sve u redu”, rekla je Ivanova.

Učenica OŠ „Slobodan Bajić Paja” Nevena Kovačević veoma je zadovoljna maskama i kaže: „Lepe su maske, nije mi toliko teško da ih nosim na časovima, navikla sam se”.

Nevena Adžić učenica II razred iste škole kad je dobila maske rekla je da se njoj najviše sviđa maska sa motivom leptirića.

„Sviđaju mi se maske i nosiću ih svaki put kad dođem u školu i kad idem u prodavnicu”, kratko je prokomentarisala ona.

U mnoštvu vesti o pandemiji virusa kovid-19  ovo je jedna pozitivna priča, kako su se osuđena lica koja rade u Krojačkom studiju odrekla svojih plata kako bi sašili zaštitne maske za svu decu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142