Vesti

Gradonačelnica u poseti „Sremicama”

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović tokom posete Gradskom ženskom odbojkaškom klubu „Srem” prisustvovala je treningu u PSC „Pinki” i najavila dalja ulaganja u sport.

Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” od ove godine ponovo igra u Super ligi Srbije. To je bio povod da ih poseti novo rukovodstvo gradske uprave i da najavi nastavak saradnje, odnosno podrške.

Svetlana Milovanović gradonačelnica rekla je tokom posete odbojkašicama: „Od 2012. godine odbojkaški klub funkcioniše kao Gradski odbojkaški ženski klub „Srem”, mnoge generacije uspešnih sportistkinja prošle su kroz ovaj naš mitrovački klub. Mnoge od njih su postale uspešni sportisti koji treniraju u inostranstvu, a neki su postali i uspešni akademski građani. Danas smo došli da posetimo ove devojke, na njihov trening, da vidimo kako one to rade. Ono što sam čula kao informaciju je da su veoma savesne, odgovorne i uspešne, evo u poslednjem periodu imaju tri pobede. Mogu samo da im poželim sreću u daljem radu, puno uspeha i da nastave ovako kao što su i do sada radile i da znaju da uvek imaju podršku Grada Sremska Mitrovica. Kao poklon donela sam im odbojkašku mrežu, to je ono što je njima potrebno.”

U ime kluba i svih odbojkašica, na ukazanoj pažnji i poklonima zahvalio se njihov trener, istakavši da se ove godine Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” takmiči u Super ligi Srbije.

Slobodan Stojilković, predsednik GŽOK „Srem” kaže: „Klub učestvuje u najvišem rangu takmičenja u našoj državi. Izborili smo se prošle godine ubedljivo i pripremili smo se maksimalno za ovu sezonu. U dosadašnjih pet kola, tri puta smo izvojevali pobedu, dva puta smo poraženi, zadovoljni smo dosadašnjim učinkom i sada nam predstoje mečevi: kup-utakmica osmine finala i redovno kolo. Maksimalno se pripremamo za te dve utakmice, planiramo da i tu izvojujemo pobedu, da nastavimo taj neki pobednički niz jer već dve godine nismo poraženi u našem gradu tj. u Sremskoj Mitrovici. Nadamo se da ćemo to ostvariti i da ćemo nastaviti dalje da se borimo za što viši plasman na tabeli.”

U sredu 21. oktobra igraju protiv „Jedinstva” iz Stare Pazove kup-utakmicu u osmini finala, a u subotu 24. ovog meseca dočekuju Ženski odbojkaški klub „Crvena Zvezda”.

Tamara Roganović kapiten rekla je šta očekuje u nastavku takmičenja: „Igram na poziciji tehničara i očekujem da pružimo dobre partije. Novajlija smo, povratnici smo u Superligi i nadamo se, imamo dobar tim, da idemo ka vrhu. Slažem se da je teško, da smo se tek vratili ali daćemo sve od sebe da prikažemo dobre partije i da to donese dobre rezultate. Kod kuće igramo dobro i to je jako dobro što kod kuće ostvarujemo rezultate, to da ostane, a kada smo na strani da prikažemo što bolju partiju i da uzmemo negde bodove gde treba.”

GŽOK „Srem” je opravdao dosadašnje poverenje svih koji prate ovaj sport, a i sami su zadovoljni dosadašnjom igrom i rezultatima. Gradska uprava će i dalje nastaviti da podržava sportske klubove na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988