Vesti

Gradonačelnica pohvalila rad Zavoda za javno zdravlje tokom posete

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je danas Zavod za javno zdravlje u našem gradu i upoznala se sa njihovim načinom rada. Tokom posete proverila je i nove podatke o epidemiološkoj situaciji.

Direktorica i zaposleni u Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici upoznali su gradonačelnicu Svetlanu Milovanović sa načinom rada i planom kako bi se taj proces automatizovao i još unapredio. Saopšteno je i to da je epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici u vezi pandemije virusa kovid 19 i dalje stabilna.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović izjavila je tokom posete da iako prema podacima koje je danas dobila u Zavodu ima 10 aktivnih slučajeva tj. lica pozitivnih na kovid 19, situacija u našem gradu je ipak stabilna.

„Epidemiološka situacija je stabilna ali nesigurna zbog okruženja, ako želimo da ovakva situacija i dalje ostane u našem gradu apelujem na sve naše sugrađane da se svi pridržavamo mera zaštite. Moramo voditi računa i o sebi, naravno i od drugima. Moram pohvaliti rad zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica koji obuhvata celu teritoriju Srema naravno i Sremsku Mitrovicu, koji zaista vrlo odgovorno, od samog početka pandemije kontrolišu ovu situaciju, rade sedam dana u nedelji, 24 sata.  Kad je reč o rezultatima na kovid vrlo su ekspeditivni, ti rezultati se mogu dobiti ako se uzorkuju ujutru još i u toku tog dana. Zaista sve pohvale za doktorku Nadu Zec i za tim koji radi sa njom, uz njih smo potpuno sigurni,” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Pratiće odluke Republičkog kriznog štaba ali, kako procenjuje gradonačelnica, za sada neće biti novih mera u našem gradu, ako bude potrebe, ako se broj zaraženih lica bude povećavao preduzeće odgovarajuće mere.

Prim. dr Nada Zec direktor Zavoda za javno zdravlje zadovljna je posetom: „Danas smo imali priliku da našu gradonačelnice upoznamo sa epidemiološkom situacijom Grada Sremska Mitrovica i da joj predočima sve aktivnosti koje Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica sprovodi već duži vremenski period u borbi protiv infekcije kovid.  Poenta priče bila je da prikažemo kako izgleda ta koordinacija, koji je to obim posla, kakva je bila dinamika aktivnosti i kakvi i kada rezultati izlaze iz Zavoda za sve one koji su uzrokovani u Zavodu za javno zdravlje. Akcenat je stavljen na sve izazove i rizike koje utiču u ovakvoj situaciji na javno zdravlje u celini i naravno na rizik po zdravlje pojedinca. Iznela sam i planove za proširenje kapaciteta, prvenstveno zanavljanje i osavremenjavanje opreme u cilju automatizacije i svih preduslova koji idu ka zadovoljavanju zahteva naših sugrađana, klijenata, u ovom slučaju pacijenata.”

Epidemiološka situacija je stabilna, u Sremskoj Mitrovici ima ukupno 10 lica sa aktivnom infekcijom virusa kovid 19, a u Sremskom okrugu je ukupno 31 registrovano lice. Za Sremski okrugu situacija takođe još uvek je povoljna, dodala je Zec ali je nesigurna pošto ima u okruženju izuzetno velik skok pozitivnih lica.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218