Vesti

Dečji crteži na još jednom kamionu „Komunalija” i nov konkurs za likovne radove

Sremska Mitrovica – Predstavljen je još jedan kamion za odvoz otpada JKP „Komunalije”, brendiran dečjim crtežima, sa jasnom porukom i ciljem podizanja ekološke svesti stanovnika. Istovremeno je objavljen poziv za nov konkurs za likovne radove osnovaca o temama iz oblasti zaštite životne sredine.

Danas je na Gradskom trgu održana promocija još jednog kamiona brendiranog dečjim crtežima, kao rezultat prošlogodišnjeg projekta „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”. Javno komunalno preduzeće „Komunalije” i Eko-projekt tim, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i omladinu Grada Sremska Mitrovica, raspisali su u okviru Projekta „Umetnost zaštite životne sredine” nov konkurs za učenike osnovnih škola.

Tamara Milković PR JKP „Komunalije” objasnila je svrhu projekta: „Mi smo odlučili iako to nije bilo u samom planu projekta, da od prošlogodišnjih dečjih radova iskoristimo treće mesto koje je zauzeo dečak iz ŠOSO „Radivoj Popović” i još jedno dete koje uradilo fantastičan rad, to je dečak Aleksandar Stanimirović. Brendirali smo kamion sa ta dva rada, kako bismo opet pokazali našim sugrađanima na koji način deca, odnosno najmlađi uzrasti razmišljaju o zaštiti životne sredine. Na taj način želimo da privučemo pažnju i da se svima u našem okruženju, svim stanovnicima Sremske Mitrovice poveća svest o značaju zaštite životne sredine i značaju odvajanja otpada. Naravno to je sve viđeno kroz oči dece. Raspisali smo pre dva dana i nov likovni konkurs.S tim što će ove godine biti malo promenjeni uslovi zbog pandemije koronavirusa, ograničili smo broj radova koje škole treba da pošalju i sugrađani će moći da se putem fejsbuka uključe u glasanje za najbolje radove kojim ćemo nastaviti brendiranje naših kamiona.”

Kamion JKP „Komunalija” već je brendiran najboljim radovima, onim koji su osvojili prvo i drugo mesto na prošlogodišnjem konkursu. Ovo je drugi kamion koji je ukrašen dečjim crtežima o temi zaštite životne sredine.

Aleksandar Stanimirović, učenik Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” autor jednog od crteža, veoma je srećan što će se i njegov rad naći na kamionu i kaže: „Idem u peti razred i naslikao sam kakva je planeta trenutno. Gornji deo crteža predstavlja kakva bi ona trebalo da bude, a donji kakva je ona sada. Došao sam na tu ideju zato što mi smeta kako ljudi zagađuju životnu sredinu. Kada sam saznao da će moj rad biti na kamionu bilo mi je drago, kao i celoj mojoj porodici i mojim drugarima.”

Ovim crtežima deca svim sugrađanima šalju jasnu poruku da najmlađi itekako razmišljaju o našoj životnoj sredini. Cilj projekata jeste da se doprinese razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i da se ukaže na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929