Vesti

Završena akcija „Ulepšajmo Dekanske bašte”

Sremska Mitrovica – Volontersku akciju „Ulepšajmo Dekanske bašte” realizovalo je „Udruženje Dečji svet” u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, Empower-om i Pokretom gorana Vojvodine. Ova akcija je finansirana kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

„Udruženje Dečji svet je realizovalo projekat „Ulepšajmo Dekanske bašte”, u istoimenom naselju Dekanac u Sremskoj Mitrovici. Kroz popravku rekvizita za igru, omogućili smo da se ljuljaške i klupe koriste a oslikavanjem kreativnog poligona omogućićemo da boravak dece u naselju bude lepši i ispunjeniji kroz igru. Na ovaj način motivisaćemo decu da uče kroz igru kako da čuvamo našu okolinu. Najveću korist od naše akcije imaju deca, roditelji, stanovnici naselja Dekanske bašte i lokalna samouprava. Našim aktivnostima motivisaćemo i druge da svojim radom i zalaganjem učine da prostor u kojem žive bude lepši,” rekla je predsednica Udruženja Mirjana Krsmanović Mirnić.

„Šta smo uradili: 1. Popravka i farbanje ljuljaški, klackalica i klupa (ofarbano i popravljeno 15 klupa), 2. Oslikavanje na betonu Kreativnog poligona za igru Akcija je organizovana kao komšijska inicijativa-kroz uključivanje roditelja koji posećuju naselje, uključivanje predstavnika Mesne zajednice „Centar”. U akciji je učestvovalo 20 vrednih ljudi koji su pomogli da se poprave klupe, ofarbaju i da se oslika poligon. Za realizaciju projekta uključila se Mesna zajednica „Centar” i pomogla u nabavci drveta za popravku klupa,” dodala je Mirjana.

Organizatori akcije zahvalili su se svim divnim ljudima koji su se priključili ovoj akciji i učinili da naselje Dekanske bašte bude lepše za decu, roditelje i sve meštane naselja.

Najava događaja

01okt09:0016:00Manifestacija „Gljive kao hrana i lek”

01okt10:0013:00Centar bez automobila – kroz Sirmium na biciklu

01okt15:0016:45Radnički dočekuje Grafičar iz Beograda

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8480117.1996117.5512