Vesti

Primopredaja mandata gradonačelnika

Sremska Mitrovica – Novoizabrana gradonačelnica Svetlana Milovanović danas je stupila na dužnost. Svečana primopredaja mandata sada već bivšeg gradonačelnika Vladimira Sanadera i nove gradonačelnice obavljena je u Gradskoj kući u prisustvu saradnika i medija.

Od danas naš grad ima novu gradonačelnicu, dosadašnja zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović stupila je na svoju novu dužnost za koju je dobila četvorogodišnji mandat, voljom novog saziva Skupštine grada. Svoj prvi radni dan na novoj funkciji Milovanović je počela svečanom primopredajom te dužnosti.

Vladimir Sanader bivši gradonačelnik rekao je tom prilikom: „Danas za mene vrlo jedan svečan dan predajem danas dužnost novoj gradonačelnici, pre svega želim joj mnogo sreće i uspeha u daljem radu nadam se da će Grad Sremska Mitrovica na čelu sa Svetlanom Milovanović, njenim zamenikom Petrom Samardžićem i njihovim saradnicima nastaviti u istvom tempu u kojem smo bili u prethodne četiri godine, da će uspeti da izgrade još mnogo lepih objekata, da rekonstruišu još dosta ulica, da modernizuju grad, odnosno da nastave u onom pravcu u kojem smo to, na neki način započeli još pre 10, 12 godina i da jednostavno ovaj kontinuitet koji postoji od nekog perioda nastave. Pre svega da se maksimalno trude da građanima bude što komotnije i što lagodnije u gradu u kojem žive da na najbolji način promovišu Mitrovicu koja kulturno-istorijski ima šta da pokaže i mi nemamo čega da se stidimo, mi možda jesmo po broju stanovnika manja sredina ali svakako po kulturi, tradiciji i istoriji smo zaista jedan carski grad i carski grad zaslužuje da ima i carsku infrastrukturu, zaslužuje da ima i dobro obrazovanje, i nove škole, nove vrtiće, tako da sve ono što je nekad bilo u Sirmijumu, ja se nadam da će biti u modernoj Mitrovici.”

Ovo je tek drugi put da je žena izabrana na funkciju gradonačelnika u našem gradu. Prvi radni dan gradonačelnici Milovanović protekao je u znaku prijema predstavnika medija.

Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice kaže: „Zahvalila bih se svom prethodniku Vladimiru Sanaderu na ovoj očitvorogodišnjoj saradnji za koju zaista mogu da kažem da je bila uspešna, puno toga sam i ja lično naučila kroz ove četiri godin,e naravno još uvek se uči, svakim danom ali ono što mi je posebno drago što ćemo mi i dalje biti u kontaktu. Sve one projekte koji su započeti u njegovom mandatu ćemo nastaviti i on mi tu treba bar u smislu saveta. Kao zamenik sam se više bavila obrazovanjem ali sada ćemo imati mnogo drugih oblasti kojima treba isto tako posvetiti pažnju, turizam je neka od tih oblasti koja zaslužuje da se posveti pažnja, infrastruktura uvek, kapitalna ulaganja, videćemo koliko budemo mogli ali ćemo se potruditi da nastavimo ovim tempom ako ne i bolje, kao što je bilo prethodnom periodu.”

Najavila je dalji nastavak započetih brojnih projekata u kojima je već učestvovala tokom prethodnog perioda. Nova gradonačelnica i njen zamenik Petar Samardžić radiće na daljem unapređenju kvalteta života u našem gradu.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218