Vesti

Otvorena nova zgrada OŠ „Jovan Popović”

Sremska Mitrovica – Danas je otvorena nova zgrada Osnovne škole „Jovan Popović” u našem gradu. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, direktor škole Slobodan Stojilković, nastavnici, učenici prvih razreda i njihovi roditelji.

Nov objekat Osnovne škole „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici svečano je i simbolično otvorio najmlađi učenik prvog razreda Mijat Kuribak. Moderan školski objekat zauzima površinu oko 4.100 kvadratnih metara i moći će da primi 1.200 učenika.

Mladen Šarčević ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poželeo je srećan početak školske godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji, a posebno đacima Osnovne škole „Jovan Popović” koji školsku godinu počinju u novim klupama, u novoj školi. 

„Tokom leta su izvođeni radovi na čak 192 škole u Srbiji. Jedan od tih objekata koji je završen uz ogromna sredstva Pokrajinske vlade, ali i učešće lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica je upravo ovaj. Mitrovici je trebala jedna ovakva, nova i velika škola i to nije kraj. Ovo je samo nastavak svih poslova koji su rađeni u prethodnom periodu. Ono što mene kao resornog ministra raduje, vidim da su škole pripremile sve što je neophodno za nastavak rada. Ovaj prvi septembar počinjemo vrlo netipično, ali organizovano. Škola „Jovan Popović” je odlično opremljena, što je jako važno. Još jednom, čestitam Mitrovčanima i učenicima OŠ „Jovan Popović” na jednom lepom početku,“ rekao je  ministar Šarčević.

U izgradnju i opremanje novog školskog objekta Pokrajinska vlada je, uz podršku lokalne samouprave, izdvojila 382 miliona dinara. Objekat koji ima najsavremeniju nastavnu opremu, zamenio je školu koja je izgrađena šezdesetih godina i koja je bila u veoma lošem stanju.

„Zadovoljni smo što smo zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Sremska Mitrovica uspeli da u planiranom roku, za manje od dve godine, završimo nov objekat OŠ „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici. Pokazali smo da se zajedničkim trudom, okupljanjem oko projekata, jedinstvom svih nivoa vlasti, može učiniti mnogo i na planu obrazovanja. Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u prosvetu, imali smo ulogu i da u velikom broju objekata radimo hitne i neophodne sanacije. Vrednost radova na izgradnji ove škole bila je 341 milion dinara, a vrednost opreme bila je 41 milion dinara. Delim veliko zadovoljstvo i sa učenicima, nastavnicima, roditeljima, upravom škole i upravom Grada Sremska Mitrovica, jer je ovo veliki dan ne samo za učenike već i za ceo grad, a verujem da se i čitava naša zemlja može ponositi ovom školom,” rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poželevši srećan početak školske godine svim učenicima.

Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da je ovo bio dugogodišnji san Mitrovčana koji se napokon ostvario i da će naši đaci na najlepši mogući način početi novu školsku godinu, u novoj, modernoj zgradi.

„Naš san se ostvario, da imamo jednu novu, lepu, savremenu i modernu školu. Da bi se taj san ispunio, svesrdno su nam pomogli gospodin Igor Mirović i Pokrajinska vlada, i ovim putem im se zahvaljujem. Da se podsetimo, 2018. godine, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, otvorili smo školu u Mačvanskoj Mitrovici, a sada, nakon dve godine ovu, još savremeniju i moderniju. To govori u prilog našoj dobroj saradnji. Nadam se će se naša saradnja nastaviti i ubuduće, jer mi kao lokalna samouprava imamo spremne projekte koje samo treba realizovati”, rekla je Svetlana Milovanović.

Škola sada poseduje 20 kabineta, a svaka učionica ima interaktivnu tablu, sve je digitalno, prema rečima direktora škole Slobodana Stojiljkovića. Tu su još i trpezarija, kuhinja, produženi boravak, biblioteka sa čitaonicom, soba za inkluzivni rad sa decom itd. „Popovićevu” školu trenutno pohađa 820 đaka, a ove školske godine upisano je 85 prvaka, u tri odeljenja.

„Danas smo otvorili novu OŠ „Jovan Popović”, jedan od najmodernijih objekata u Vojvodini. Završen je pre roka, rok za izgradnju je bio dve godine, a ovaj objekat je završen pre toga. Samo opremanje škole iziskivalo je najsavremenija nastavna sredstva digitalnog vida. Učenici će biti oduševljeni i mislim da ćemo napraviti jedan jako dobar kolektiv i da će rad biti veoma dobar, kao i da ćemo ovde stvoriti mnogo obrazovanih ljudi koji će biti dobro usmereni u svom životu. Dakle, sve što današnja prosveta zahteva, uspeli smo da obezbedimo ovde,” rekao je direktor OŠ „Jovan Popović” Slobodan Stojiljković.

Otvaranju škole, pored pomenutih, prisustvovali su i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, predstavnici gradske vlasti i drugi zvaničnici.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632