Vesti

Postavljeni dodatni usporivači brzine u Naselju Stari most

Sremska Mitrovica – Dodatni usporivači brzine postavljeni su u Naselju Stari most danas. U toku je i obeležavanje pešačkih prelaza na teritoriji celog Grada.

Radove na održavanju saobraćajne infrastrukture obišao je danas Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte poslove i imovinu.

„U ovom trenutku na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica izvode se radovi na održavanju putne saobraćajne infrastrukture u smislu obeležavanja pre svega pešačkih prelaza i oznaka u zonama škole, a s obzirom da nam se bliži prvi septembar i sva očekivanja su da će naši najmlađi sugrađeni krenuti kako u predškolske ustanove, tako i u obrazovne ustanove na teritoriji opštine Sremska Mitrovica i Republike Srbije. Na Bulevaru, u Naselju Stari most dodatno obeležavamo i postavljamo usporivače saobraćaja s obzirom da smo u prethodnom periodu imali nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa, odnosno nezgoda, nažalost i sa tragičnim posledicama. Grad se odlučio da stavi dodatne usporivače i obeleživače na saobraćajnu infrastrukturu zbog vozača koji nisu poštovali saobraćajne propise, nisu prilagodili brzinu uslovima saobraćaja i na taj način su ugrožavali i svoju bezbednost ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, pre svega pešaka. S obzirom da se u blizini ovog pešačkog prelaza nalazi veliko stambeno naselje, nalazi se i predškolska ustanova smatrali smo da je ovo adekvatan način da odgovorimo na, pa moram reći, bahato ponašanje određenog broja naših sugrađana, odnosno vozača,” rekao je načelnik Jokić.

Još jedna kritična tačka u saobraćaju je kod Zavoda za javno zdravlje, odnosno rejon kod Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dodao je Jokić, dok su ostali pešački prelazi pod kontrolom i do sada nije bilo nekih ozbiljnih ekscesa, odnosno saobraćajnih incidenata.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158