Vesti

Nastavak radova u Ulici Mačvanski kej

Mačvanska Mitrovica Posle završetka radova na izgradnji dela distributivne gasne mreže u Ulici Mačvanski kej, koja do ove godine nije bila gasifikovana, u ukupnoj dužini od oko 800 metara i bezbednosne provere, distributivna gasna mreža je u junu puštena u funkciju. Sada počinju radovi na sledećih 800 metara te ulice.

U prvom delu ulice, od kućnog broja 103 do broja 193, već su izgrađeni priključci i polupriključci. Do sada je to 12 polupriključaka i 14 priključaka, a neki meštani su već i formalno postali korisnici naših usluga.

Ovih dana je otpočela nova faza izgradnje koja se odnosi na drugi deo ove ulice, od kućnog broja 1 do broja 101. Pored izgradnje priključaka i polupriključaka (650 metara) gde je ranije izvršena gasifikacija, biće izgrađen i dodatni produžetak distributivne gasne mreže, u dužini od oko 150 metara sa priključcima i polupriključcima, što ukupno iznosi 800 metara.

Zbog rekonstrukcije trotoara u tom delu ulice potrebno je izgraditi 21 priključak i 11 polupriključaka.

Vrednost investicije je oko 800 hiljada dinara.

Investitor – JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica.

„Jedan od ciljeva u poslovanju je usmerenost ka povećanju broja potrošača kako bi se povećao nivo snabdevanja prirodnim gasom i time i iskorišćenost distributivne mreže. Gradićemo produžetake mreže gde god se proceni da postoji zainteresovanost građana i privrede a da to bude ekonomski opravdano. Broj zainteresovanih građana u ovoj ulici je pokazatelj da će se naša investicija isplatiti i da je sve više mitrovčana koji se opredeljuju za prirodni gas kao energent. On pruža konfor u domaćinstvima i mnogo drugih pogodnosti koje se dobijaju korišćenjem prirodnog gasa”, rekao je Dragan Budošan izvršni direktor za distribuciju, upravljanje distributivnim sistemom i izgradnju distributivne gasne mreže JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica.

I da podsetimo, JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica radove u Ulici Mačvasnki kej otpočela je u okviru projekta rekonstrukcije te ulice čiji je nosilac Grad Sremska Mitrovica a radovi su planirani Programom preduzeća za 2020. godinu. Vrednost te investicije bila je oko 2 miliona dinara.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713