Vesti

Ministar Vulin posetio mitrovački garnizon

Sremska Mitrovica – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je mitrovačku kasarnu i novu teretanu na otvorenom koju je Grad Sremska Mitrovica donirao garnizonu Vojske Srbije u našem mestu.

Nova teretana na otvorenom u kasarni „Boško Palkovljević Pinki” poklon je Grada Sremska Mitrovica. Doprineće fizičkoj spremnosti vojnika, a pružiće im mogućnost da vežbaju i na ovaj način.

Mitrovačke vojnike obišli su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

Ocenivši dosadašnju međusobnu saradnju Vojske Srbije i lokalne samouprave kao veoma dobru, ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio se mitrovačkoj upravi i na ovoj donaciji.

„Posebno hoću da se zahvalim ministru Nedimoviću, hoću da se zahvalim i Gradu Sremska Mitrovica ali ne samo zbog ove donacije već zbog svih godina u kojima je Grad Sremska Mitrovica čuvao našu vojsku, vodio računa o našim pripadnicima zbog toga što se naša vojska ovde oseća dobro, zato što jeste kod kuće, hoću da se zahvalim što pokazuju da brinu o nama, o svakom vojniku. Vojnički poziv je težak ali je mnogo lakši kada znaju da vas ljudi vole, da vas poštuju, da cene to što radite i da hoće da vam pomognu,” rekao je ministar Vulin.

U Vojsci Srbije se polaže velika pažnja na sport mnogo se vodi računa da svi pripadnici VS mogu da se bave sportom, da održavaju fizičku kondiciju, istakao je ministar Vulin i dodao: „Vojnik je simbol spremnosti, simbol snage, vojska je uvek tu i zato i mora da vodi računa o sebi i o svom zdravlju, naravno i o sportu. Svi pripadnici Vojske Srbije koji ostvare odlične rezultate i na fizičkim proverama dobiju 95 i više bodova, mogu da računaju na povećanje plate od 3%, naravno oni koji ne zadovolje fizičku proveru takođe moraju da računaju da može da bude i kazna jer vojnik je taj koji uvek mora da bude spreman. Svaki vojnik mora da vodi računa o sebi, o svom zdravlju, voli sport, voli svoj poziv koji ne može ni da se zamisli bez dobre fizičke kondicije. U vojsci smo odnedavno uveli i ove stimulativne mere koje pomažu našim momcima i devojkama da budu dobro, da znaju da su stimulisani i da znaju da se vodi računa o njima.”

Garnizon Sremska Mitrovica jedini je ovakvog tipa u Sremskom okrugu, na šta je lokalna uprava naročito ponosna, reči su Miroslava Jokića načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

„Smatramo da je ova donacija naša obaveza kao lokalne samouprave s obzirom da ne treba govoriti o tome koliko je važno ulagati u vojsku. Poslednja situacija sa epidemija virusa kovid 19 pokazuje koliko je vojska bitna i značajna u svim delovanjima i u svim oblastima ljudskog života. Oni su tu bili uz nas, da nam pomognu da ovu situaciju sa virusom prevaziđemo na što lakši način i u ostalim situacijama su takođe uvek bili uz nas. Mi imamo zaista jako dobru saradnju sa Ministarstvom odbrane i mitrovačkim garnizonom i činjenica da je Grad Sremska Mitrovica kupio Dom vojske u Sremskoj Mitrovici pokazuje to. Ovom prilikom se zahvaljujem ministru Vulinu na tome jer pokazuje da brine o građanima Sremske Mitrovice i da svojim postupcima pomaže razvoj našeg grada”, rekao je načelnik Jokić.

Major Ivan Novičić komandant 15. tenkovskog bataljona zahvalio se Gradu Sremska Mitrovica na doniranim sredstvima otvorene teretane za mitrovačku kasarnu i visokim zvaničnicima na stalnoj podršci.

Kako je istakao major Novičić: „Ovo nije jedina donacija koju je Grad Sremska Mitrovica pružio Vojsci Srbije koja se nalazi ovde, bilo ih je više. Istakao bih samo da je i prilikom izrade spomen-sobe koju smo imali prošle godine i otvaranja, veliku ulogu imao Grad Sremska Mitrovica i da nam je dao podršku i sredstva za bi završili sa izgradnjom toga. Još jednom zahvaljujem inicijativi gradonačelnika, lokalnoj samoupravi i svima koji su doprineli da se i ova teretana na otvorenom realizuje. Nama će ovo mnogo služiti u narednom periodu na jačanju fizičke sposobnosti pripadnika Vojske Srbije razmeštenih u Garnizonu Sremska Mitrovica.”

Mitrovački vojnici od sada mogu da vežbaju i na ovaj savremen način koji je popularan svuda zbog mogućnosti boravka na otvorenom dok se koriste sprave koje su ranije uglavnom bile samo u teretenama.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042