Vesti

Leto u znaku radova i dovoljnih količina vode

Sremska Mitrovica – Povoljni vremenski uslovi sa umerenim letnjim temperaturama u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod” iskorišćeni su za planirane radove na proširenju vodovodne mreže, odnosno na priključenju u sistem javnog vodosnabdevanja dva naseljena mesta.

Vodosnabdevanje je proteklo u punom obimu i bez problema, dok je proizvodnja natrijum – hipohlorita smanjena, zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije. 

„Tokom leta rađeno je dosta toga na poboljšanju vodosnabdevanja na području grada Sremska Mitrovica, kroz otklanjanje kvarova, ispiranje mreže i druge aktivnosti. Jedan od velikih projekata je i izgradnja distributivnog sistema za Divoš i nastavak izgradnje vodovodne mreže kroz selo Ravnje. Nastavljeni su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici, u sklopu revitalizacije putne infrastrukture. Tokom situacije sa pandemijom korona virusa, JKP „Vodovod” proizvodilo je velike količine  natrijum – hipohlorita, a rezervoari sa ovom tečnošću su bili postavljeni i u  mesnim zajednicama na područiju Sremske Mitrovice, gde su građani mogli besplatno da uzmu ovaj dezifijens za potrebe domaćinstva. Zbog povoljne epidemiološke situacije, proivodnja ovog dezinfekcionog sredstva je smanjena,” reči su Borislava Babića, v.d.direktora JKP „Vodovod”.

Potrošnja vode je bila uobičajena i srazmerna temperaturama koje smo imali tokom leta.

Umereno toplo vreme u odnosu na ranije letnje sezone, odrazilo se i na potrošnju. Vodosnabdevanje je proteklo bez problema i zastoja, osim u slučaju planiranih radova i havarijskih isključenja. Bez većih problema ovog leta su i lokalni sistemi. Kao i svake godine, adekvatnom pripremom kapaciteta uspešno je odgovoreno svim izazovima svakodnevnog života.

Potrošači su imali dovoljne količine vode koja je prema analizama uzoraka higijenski ispravna po svim parametrima propisanim važećim pravilnikom.

Najava događaja

14sepCelodnevni dogadjaj24Međunarodna izložba slika „Fragmenti vidika”

23sepCelodnevni dogadjaj30Projekcija filma „Toma”

23sep19:0020:00Koncert Kamernog sastava „Universo”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2120117.5647117.9174