Vesti

Konstituisana Skupština Sremske Mitrovice, novi predsednik Ilija Nedić iz SNS

Sremska Mitrovica – Funkciju predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica u narednom periodu obavljaće Ilija Nedić, odbornik na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić-Za našu decu”. Za Nedićevog zamenika izabran je dr Daniel Babić sa liste Socijalističke partije Srbije.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica u novom sazivu verifikovani su mandati 60 odbornika, koji su potom položili zakletvu.

Nna dužnost predsedavajućeg u mitrovačkom lokalnom parlamentu, Nedić je postavljen voljom većine od 47 odbornika.

Ilija Nedić novi predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica dosadašnji je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

„Želim pre svega da čestitam svim novoizabranim odbornicima, želim da se zahvalim i odborničkoj grupi koja me predložila i onim odbornicima koji su glasali za mene i ukazali mi poverenje i čast. Za mene jedna velika čast i odgovornost da u narednom periodu obavljam dužnost Skupštine Grada i nadam se da ćemo u narednom periodu uz saradnju svih odbornika donositi odluke koje će biti od značaja za dalji razvoj Grada Sremske Mitrovice i da ćemo poboljšati kvalitet života građana u Sremskoj Mitrovici što nam je svakako svima i cilj”, rekao je novoizabrani predsednik Skupštine Grada.

Za imenovanje dr Daniela Babića sa liste Socijalističke partije Srbije na mesto zamenika predsednika Skupštine glasalo je 46 odbornika.

Za sekretara Skupštine izabran je Miloš Mišković, dosadašnji zamenik sekretara.

Konstitutivnom sednicom mitrovačkog parlamenta do izbora novog rukovodstva predsedavao je najstariji odbornik dr Milan Latković sa liste SPS-Ivica Dačić uz pomoć dva najmlađa odbornika sa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu”.

Na današnjoj sednici Milutin Sretenović predsednik Izborne komisije podneo je Skupštini Izveštaj o rezultatima izbora.

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu” na minulim lokalnim izborima, podsetimo, osvojila je natpolovičnu većinu, te u novom sazivu lokalnog parlamenta ima 42 od ukupno, ponovimo, 61 odbornika u Skupštini Grada.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914