Vesti

Investicije u seoske i u gradske sredine

Sremska Mitrovica – U naselju Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici uskoro će biti postavljeno još jedno igralište za decu. Radovi i na planu seoske infrastukture se nastavljaju.

Posle postavljanja novog igrališta u centru grada i postavljanja brod-eksponata na gradskoj plaži čime su upotpunjeni sadržaji za naše najmlađe sugrađane koji ove godine sigurno u većem broju posećuju mitrovačko more, navodi Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, radiće se još dečjih igrališta.

„U planu za naredni period, i za šta je raspisana javna nabavka, jeste postavljanje dečjeg igrališta u Stambenom naselju Matije Huđi i to na prostoru nekadašnje pijace. S obzirom da je to jedno vrlo urbano naselje, sa velikim brojem naših najmlađih sugrađana, a u blizini je škola i predškolska ustanova, postavljanje igrališta ovde smatramo opravdanim i neophodnim”, rekao je Jokić.

Radovi se uporedo odvijaju i u seoskim sredinama gde se pored nove led rasvete sređuju i kapele u nekoliko sela. U narednom periodu gradska uprava uradila je više investicija.

Kako je dodao načelnik Jokić: „Pre dva meseca otvorena je nova ambulanta koja jako mnogo znači za sve stanovnike Šašinaca, takođe rađena je rekonstrukcija saobraćajnica na teritoriji Mesne zajednice „Šašinci”, postavlja se i nova led rasveta u ova dva sela, tako da Šašinci i Jarak jesu mesta u koje se u proteklom periodu zaista ozbiljno ulagalo.”

„Gradi se pet kapela u seoskim naseljenim mestima, u Salašu Noćajskom i  Manđelosu kapele su skoro završene, slično je i u Jarku, a u narednim mesecima počećemo izgradnju kapele u Bešenovu i Bosutu. Gotovo sve kapele grade se iz nužde zato što se ta naseljena mesta nalaze na tranzitu, opterećena su teretnim i putničkim saobraćajem i na ovaj način smo rešili višedecenijske probleme litija, odnosno opela”, rekao je Jokić.

Podsetio je su izgradili kapelu u Kuzminu koja je takođe bila neophodna i naveo da  vrednost svake od kapela iznosi oko 5,5 miliona dinara.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998