Vesti

Uskoro i Divoš u javnom sistemu vodosnabdevanja

Divoš – Redovna isporuka higijenski ispravne vode za piće jedan je od najvažnijih  zadataka na kojem rade Grad Sremska Mitrovica i Javno komunalno preduzeće „Vodovod”. S tim u vezi, počela je izgradnja distributivnog sistema za Divoš, što će meštanima tog sela u velikoj meri poboljšati kvalitet života.

Problem nedovoljnih količina vode koje su dobijali iz lokalnog izvorišta konačno će biti rešen povezivanjem tog mesta na javni sistem vodosnabdevanja. Predračunska vrednost investicije je oko 20 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz kase sremskomitrovičkog “Vodovoda”.

„Nakon što je izgrađena distributivna mreža od crpne stanice Manđelos do crpne stanice Čalma u dužini od oko 7 km, kako bi Čalmancima bila dostupna voda za piće iz javnog sistema vodosnbdevanja, taj posao je sada nastavljen u pravcu Divoša. Polaganje distributivnog cevovoda u dužini od oko 2 km deo je radova koji nas očekuje. Do sada smo uradili polovinu tog posla, a završetak radova očekujemo za tri do četiri radne nedelje. U sklopu ovog posla neophodna je i rekonstrukcija CS Čalma u kojoj će biti instaliran nov pumpni sistem i pripadajuća oprema”, rekao je u izjavi za medije Zoran Maksimović, izvršni direktor za izgradnju i održavanje ViK mreže u JKP „Vodovod”.

Divoš je od 1977. godine u lokalnom sistemu vodosnabdevanja. Tada je izgrađeno izvorište sa crpnom stanicom, a potom su povremeno rađene rekonstrukcije vodovodne mreže sa ciljem poboljšanja kvaliteta vodosnabdevanja. Ipak, raspoloživi kapaciteti bunara bili su nedovoljni za stabilno i kontinuirano snabdevanje vodom, naročito tokom letnjih meseci.

žKako je rekao Zdravko Živković, koordinator rada seoskih mesnih zajednica Grada Sremska Mitrovica, izgradnjom nove mreže taj problem će konačno biti rešen. „Meštani Divoša su zadovoljni ovim potezom lokalne samouprave, a Grad Sremska Mitrovica će i u narednom periodu investirati značajna sredstva u poboljšanje kvaliteta života u selima”, najavio je Živković.

Voda za piće koja se doprema iz Postrojenja za preradu vode redovno se kontroliše u akreditovanim zdravstvenim institucijama, pa će pored dovoljnih količina vode, meštani Divoša imati i sigurnost u pogledu njene zdravstvene ispravnosti.

Najava događaja

07decCelodnevni dogadjaj10Program događaja u Muzeju Srema u prvoj polovini decembra 2022. godine

08decCelodnevni dogadjaj10„Novogodišnja ulica” prijave za učešće u toku

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9341117.2860117.6379