Vesti

Ponovo počela podela dezificijenasa za sva domaćinstva

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Vodovod” Sremska Mitrovica danas je ponovo postavilo punktove sa dezinfekcionim sredstvima u svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici.

Natrijum hipohlorit koji se proizvodi u JKP „Vodovod” razblažen je u razmeri 1:9 i kao takav može se bezbedno koristiti, bez daljeg razblaživanja. Kako je u izjavi za medije rekao Petar Samardžić u ime Gradskog štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica distribucija natrijum hipohlorita je počela i odvijaće se svakodnevno.

„U okviru sprovođenja preventivnih mera na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u borbi protiv širenja virusa kovid 19, najpre je Gradsko stanovanje ponovilo akciju dezinfekcije stambenih zgrada potom i naravno Javno komunalno preduzeće “Komunalije” uz permanentu dezinfekciju svih zdravstvenih ustanova, ponovilo je i akciju dezinfekcije svih javnih površina, pre svega parkova, igrališta, gradske plaže sa kompletnim mobilijarom i ostalih površina na otvorenom prostoru. Danas po preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije ponavljamo i akciju distribucije dezinfekcionog sredstva rastvora natrijum hipohlorita koji se proizvodi u našem mitrovačkom „Vodovodu”. Sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina i podova u prostorijama, objektima, sanitarnim čvorovima, ne bi trebalo da se koristi za dezinfekciju ruku i lica. Rezervoari sa sredstvom biće postavljeni u svim gradskim mesnim zajednicama, u centru Laćarka i centru Mačvanske Mitrovice. Ukoliko bude bilo potrebe postavićemo ih u narednih danima i u svim selima. Tankovi sa dezinfekcionim sredstavima biće dostupni tokom narednih nekoliko dana i biće pod nadzorom od 7 do 21 sat svakog dana. Svi oni koji žele da samostalno sipaju sredstvo moći će to da učine i pre i posle ovih predviđenih termina, samo da obavezno koriste rukavice, nije opasno ni ako dezinfekciono sredstvo dođe u kontakt sa rukama ili sa licem ali potrebno je odmah isprati toplom vodom i sapunicom. Ne bi trebalo da se stvaraju nepotrebne gužve, dezinfekcionog sredstva ima dovoljno i redovno će se dopunjavati. Svi oni koji čekaju u redu potrebno je da naravno poštuju i održavanju propisanu fizičku distancu”, rekao je Samardžić.

Sredstvo nije potrebno razblaživati, namenjeno je za dezinfekciju površina u domaćinstvu i sanitarija, a nikako za ličnu higijenu, umivanje ili pijenje.

Građani treba da donesu svoju ambalažu i u svakom momentu mogu da nabave za svoje domaćinstvo do pet litara natrijum hipohlorita.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998