Vesti

Počelo asfaltiranje ulice Mačvanski kej

Mačvanska Mitrovica – Danas su počeli radovi na asfaltiranju ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici. Početak asfaltiranja obišli su Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu i Miloš Kovač predsednik Saveta Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” sa saradnicima.

Danas se asfaltira prva deonica Mačvanskog keja u Mačvanskoj Mitrovici. Radovi se izvode u skolpu kompletne rekonstrukcije ulice i podrazumevaju uklanjanje trotoara, zamenu vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu rekao je prilikom obilaska radova: „Što se tiče rekonstrukcije ulice Mačvanski kej kojoj smo pristupili i pre početka izbijanja pandemije virusa Kovid-19 želeo bih da istaknem da radovi nisu obustavljeni, nisu prekidani i na tome veliko hvala izvođaču radova i nadzoru koji je neprekidno, svakodnevno prisutan na ovoj relaciji. Danas smo u završnoj fazi rekonstrukcije ovih prvih 900 metara, to znači da se trenutno postavlja bitonoseći sloj kome je prethodila potpuna rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, kompletna zamena vodovodna infrastrukture i Javno preduzeće „Sremgas” je postavilo svoju distributivnu mrežu tako da stanovnici ovog dela Mačvanske Mitrovice konačno imaju priliku da kao energent koriste i prirodni gas. Pored pomenutih radova, ono što je veoma važno istaći jeste da je rešeno dugogodišnje pitanje i problem žitelja ovog dela Mačvanske Mitrovicem, a to je pitanje atmosferske kanalizacije i takođe u sklopu ovih radova izvršena je kompletna rekonstrukcija pešačke staze i postavljanje behaton ploča umesto ranijeg dotrajalog betona. Ovi radovi će se i nastaviti i taj nastavak podrazumeva potpunu rekonstrukciju ulice Mačvanski kej u njenoj ukupnoj dužini. Vrednost trenutnih radova, dakle ovih prvih 900 metara iznosi negde oko 50 miliona.”

Načelnik Jokić očekuje da u toku današnjeg dana bude završeno postavljanje bitonosećeg sloja i da tokom sutrašnjeg dana bude završeno postavljanje habajućeg sloja i da ova deonica bude otvorena i puštena u rad, odnosno u saobraćaj. U naredna dva meseca se nada da će završiti sve radove na celokupnoj deonici, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Miloš Kovač predsednik Saveta Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” kaže: „Nakon 40 godina imamo priliku da vidimo kako izgleda ova ulica, nakon njenog sređivanja. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim nadležnim u Gradu Sremska Mitrovica koji su podržavali ovo i evo sad imamo jednu putnu infrastrukturu koja ispunjava sve zahteve 21. Veka. Građanima i žiteljima ovog dela Mačvanske Mitrovice kao i svim ostalim koji su bili sprečeni da koriste ovu ulicu se izvinjavamo ali nadamo se da će sad, nakon završetka ovih radova imati priliku da uživaju u putnoj infrastrukturi kako ovo mesto zaslužuje. Mi smo u razgovoru sa Gradskom upravom da se na određenim mestima postave usporivači brzine jer sad kako je sređena ova ulica ići će daleko brže vozila, a imamo jedno veliko stambeno naselje gde deca prelaze put kada idu u školu, tako da podnećemo zahtev njima i nadam se da će izaći u susret.”

Kada završe rekonstrukciju Mačvanskog keja, naveo je još načelnik Jokić, biće izrađena mini-pijaca u centru Mačvanske Mitrovice, od oko 100 kvadrata. Biće postavljeno 6 do 7 tezgi kako bi omogućili ljudima koji žive u Mačvanskoj Mitrovici i u Severnoj Mačvi da mogu da prodaju svoje poljoprivredne proizvode. Ove radove će iskoristiti da se uredi i dečje igralište u Mačvanskoj Mitrovici.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988