Vesti

I dalje blaga stagnacija broja novoobolelih

Sremske Mitrovice – Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, kako je saopšteno na  konferenciji za novinare posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije epidemiološka situacija je i dalje kontrolisana.

U Gradu Sremska Mitrovica juče samo jedno lice pozitivno na kovid, a prekjuče ih bilo šest.

Kako je rekla na  konferenciji u Gradskoj kući prim. dr Nada Zec Petković direktor Zavoda za javno zdravlje: „U Gradu Sremska Mitrovica juče smo imali jedno pozitivno lice, a prekjuče šest pozitivnih lica na kovid, oporavljenih imamo 14. U prethodna dva dana u celom Sremu testirano je 70 lica, od toga je bilo 15 kontrola. Broj pozitivnih od svih tih testiranih za Sremski okrug je 17, prekjuče ih je bilo 15, a juče samo dva. Ukupan broj testiranja, dakle PCR i seroloških testova rađenih po zahtevima svih lekara odnosno po epidemiološkim indikacijama od prvog juna do današnjeg dana je 1.658. Stopa oboljevanja za Grad Sremsku Mitrovicu sa jučerašnjim datumom je 1,25 osoba na 100.000 stanovnika pozitivnih na kovid infekciju. Epidemiološka situacija je kontrolisana i standardna, svakog dana u proseku ima pet, šest, sedam lica pozitivnih na ovu infekciju.”

Vojislav Mirnić načelnik Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu rekao je da gužve za testiranja nema od kako su usmerili u Drugu zdravstvenu ambulantu pacijente koji rade komercijalne testove radi putovanja i testove radi prijema na hospitalizaciju na sekundarni i tercijarni nivo i pojačali rad lekarskih timova.

„U petak se obratilo 118 lica u kovid ambulantu Doma zdravlja u našem gradu, u subotu je taj broj bio 93, a u nedelju 65 lica. Ovi brojevi pokazuju prosek koji je već u poslednje dve nedelje isti ili blago iznad proseka. Naša kovid ambulanta i dalje radi svim radnim danima i subotom sem nedelje od 7 do 20 sati, nedeljom je radno vreme od 7 do 16 sati i svi pacijenti koji imaju simptome koje su slične kovid infekciji mogu da se obrate našim lekarskim timovima u kovid ambulanti koja se nalazi u Sedmoj zdravstvenoj stanici odnosno kod Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja”,” rekao je načelnik Mirnić.

Direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Živko Vrcelj rekao je da za sada bolnica raspolaže dovoljnim resursima, svaki dan dobijaju ličnu zaštitnu opremu od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i tom prilikom se zahvalio njima i Ministarstvu zdravlja od kojih su tokom proteklih deset dana dobili deset respiratora.

„U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sa stanjem na današnji dan u 7 sati ujutru imamo blagi porast broja obolelih od infekcije izazvane viruskom kovid 19 i u crvenoj zoni bolnice se nalazi 118 pacijenata, juče ih je bilo 111, a u petak je bilo 117, to je neki lagani porast koji nije zabrinjavajuć. U samom Korona centru imamo 81 pacijenta, plus imamo 14 pacijenata u intenzivnoj nezi, od toga 13 na respiratoru. Što se tiče ovih 81 kod njih 76  je PCR testom dokazano pozitivno prisustvo koronavirusa. U narandžastoj zoni gde su pacijenti koji su primljeni sa sumnjom na koronu ali se ispostavilo da su testiranja negativna, tu imamo 23 pacijenta. U našoj ambulanti u crvenoj zoni bilo je pregledano 65 pacijenata tokom jučerašnjeg dana i novoprimljenih 12 pacijenata. U toku vikenda preminulo je troje pozitivnih na kovid koji su imali i druge pridružene bolesti. Od početka pandemije ukupno je bilo inficiranih zdravstvenih radnika 16, na 1.000 zdravstvenih radnika koliko mi imamo u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica i to nije velik broj. Neki su se već izlečili od njih, a nisu se ovde inficirali nego na specijalizaciji u Beogradu, uglavnom su to bili importovani slučajevi.”

Nadležni i dalje  apeluju na sve građane da se odgovorno ponašaju prema sopstvenom zdravlju, kao i prema zdravlju svoje zajednice.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042