Vesti

Epidemiološka situacija sa današnjim danom kontrolisana

Sremska Mitrovica – Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica kao i u celom Sremu epidemiološka situacija je i dalje kontrolisana, uz zabeležen povećan broj zaraženih virusom Kovid 19, rečeno na današnjoj konferenciji Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući.

Epidemiološka situacija je i dalje kontrolisana iako je nešto povećan broj zaraženih virusom Kovid 19 i taj se broj menja iz dana u dan, izjavila je novinarima prim. dr Nada Zec Petković, direktor Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

„Tokom prethodna dva dana testirano je ukupno 113 osoba, a broj pozitivnih u tom periodu za ceo Sremskih okrug je 31, odnosno 27% od svih uzorkovanih lica na teritoriji Srema. Od tog broja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica 13. jula bilo je šest, a 14. jula pet lica inficiranih korona virusom, što predstavlja devet posto od svih uzorkovanih za ova dva dana. To znači da u celom Sremu ima 184 zaražena pacijenta, a na teritoriji Sremske Mitrovice 81 lice, a zaraženost iznosi oko 9 posto. U protekla dva dana zabeležili smo 15 izlečenih pacijenata. U Korona centru nalazi se 89 pacijenata od čega je 57 pozitivno sa teritorije celog Srema. Od 1. juna do danas ukupan broj testiranih u Zavodu za javno zdravlje je 1.417 osoba. Od 1. do 14. jula stope inficiranih se kreću 5, 6 ili 7 pacijenata dnevno na 100.000 stanovnika”, rekla jeNada Zec.

Prema epidemiološkim podacima veći broj zaraženih lica inficirao se na manifestacijama čak i van Srbije, svadbama, proslavama i zato je apelovala još jednom na sve da budu odgovorni i pridržavaju se preporučenih pravila ponašanja.

Kako je rekao Vojislav Mirnić načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu: „Trenutno se na respiratorima nalazi osam pacijenata, oni imaju težu klinički sliku i prosečna starost tih pacijenata je 63 godine, Opšta bolnica Sremska Mitrovica ima 20 respiratora. U Kovid ambulantu koja se nalazi u Sedmoj zdravstvenoj juče se obratilo 102 pacijenta. S obzirom da je ovaj broj nešto povećan nego prethodnih dana, odlučili smo da Kovid ambulanta radi produženo radno vreme od 7 do 20 sati, a nedeljom od 7 do 16 sati. Uveli smo međusmene od 9 do 16 sati, tako neće biti čekanja na pregled. U Kovid centru nisu svi sa kovid infekcijama i imamo pacijente koji su na hospitalnom lečenju iz drugih razloga, ukupan broj pacijenata koji su trenutno smešteni u bolnici je 111 pacijenata. Epidemiološka situacija je pod kontrolom to nam govore i podaci o novozaraženim na dnevnom nivou”.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica smeštaju se pacijenti iz celog Srema, dakle ovoj ustanovi gravitira 311.000 stanovnika, čulo se na konferenciji. Načelnik Mirnić je još jednom podestio na mere koje je propisao Gradski štab za vanredne situacije posle uvođenja vanredne situacije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142