Vesti

Svetlana Milovanović kandidatkinja za novu gradonačelnicu Sremske Mitrovice

Sremska Mitrovica – Kako izveštavaju dnevne novine Blic  jedan broj gradova među kojima su Niš, Valjevo i Sremska Mitrovica dobiće nove gradonačelnike.

Gotovo je izvesno da će mesto gradonačelnice u Sremskoj Mitrovici pripasti profesoru Svetlani Milovanović.

Ova profesorica srpskog jezika i književnosti, karijeru je niz godina gradila u prosveti. Karijeru profesora otpočela je u osnovnoj školi Jovan Popović da bi je kasnije nastavila u osnovnoj školi Boško Palkovljević – Pinki. U ovoj školi je niz godina bila i direktor. U prošlom mandatu Skupštine grada bila je zamenica gradonačelnika. Veoma je ugledna i cenjena u svojoj sredini te će svakako biti značajno osveženje u redovima vladajuće stranke.

Ona će biti tek druga žena na funkciji prve ličnosti grada. Pre nje je tu funkciju obavljala Marija Prokop u periodu od 1984. do 1985. godine.

Neki gradonačelnici i predsednici opština iz redova SNS ostaće bez funkcija i pored izbornih pobeda na lokalu, saznaje “Blic”. Pored njih, još nekoliko čelnika gradova i opština su na ledu, ali vrh SNS zasad nije doneo konačnu odluku o njihovom statusu.

Izvor  Blica iz vrha SNS tvrdi da spisak onih koji će biti zamenjeni još uvek nije gotov, zbog čega mnogi predsednici opština strepe da bi mogli da ostanu bez funkcija.

Konačna sudbina aktuelnih lokalnih funkcionera znaće se do sredine jula, kada bi vođstvo i lider stranke trebalo da procene koje je kadrovsko rešenje najbolje za određene sredine. Razlog za takvo preispitivanje krije se u činjenici što je Aleksandar Vučić u predizbornoj kampanji jasno rekao da pored provetravanja kadrova u vladi, SNS će i na lokalu napraviti značajne rezove, zbog čega će više od 60 posto funkcionera partije biti promenjeno. On dodaje da će biti još velikih kadrovskih iznenađenja jer se još nekim gradonačelnicima trese fotelja.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142