Vesti

Svečano otvorene Sportske igre mladih

Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih (SIM) danas su svečano otvorene na platou ispred ispred Poslovno – sportskog centra „Pinki”, u prisustvu predstavnika Grada Sremska Mitrovica, organizatora, gostiju i učesnika.

Sportske igre mladih (SIM) se održavaju sedmu godinu u našoj zemlji i prilika su da deca i mladi potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u više sportova. Ove godine, Igre je svečano otvorila Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika.

Kako je rekla prilikom otvaranja, imala je posebno zadovoljstvo što je danas otvorila sedme po redu Sportske igre mladih. „Oni su uvek dobrodošli u našem gradu jer je i Sremska Mitrovica poznata kao grad sporta. Sam grad puno ulaže u sportsku infrastrukturu i ulagaćemo još više jer planiramo da sve naše projekte i ispunimo. Naša deca to zaslužuju, a meni je posebno drago što su uključeni i predškolci, osnovna škola, srednja škola, dakle deca svih uzrasta i to onog uzrasta koji je najbitniji u razvitku svakog čoveka takmičiće se u šest sportskih disciplina sada, a nešto kasnije ćemo dodati još odbojku i odbojku na pesku. Na taj način će se ovogodišnje Sportske igre mladih još malo produžiti na zadovoljstvo svih nas jer zaista je lepo videti danas Sremsku Mitrovicu kako je grad koji živi”, rekla je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika.

Ova manifestacija, pored toga što promoviše sport i zdrav način života, uči decu i o značaju prijateljstva, o ferpleju, šta znači dobar drug, dobar prijatelj, čulo se na svečanosti otvaranja.

Ivana Jovanović predsednica Dunav osiguranja i Sportskih igara mladih u Srbiji istakla je da su zadovoljni kontinuitetom održavanja manifestacije: „Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije sedamu godinu zaredom u Sremskoj Mitrovici i mi smo zaista ponosni na saradnju sa Sremskom Mitrovicom. Igre u srcu nose vaš grad. Ponosni smo upravo što karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igra mladih Srbije upravo iz Mitrovice kreće da krstari, u izmenjenim okolnostima s obzirom da poštujemo sve mere Vlade Republike Srbije.

Dvoranski sportovi su odgođeni za neki naredni termin, čekajući neka bolja vremena. Sve što radimo u ztvorenom prostoru, radi se isključivo uz visoke mere bezbednosti, fizičku distancu, imamo dezo- barijere, maske, rukavice, alkohol za dezinfekciju i sve što je propisano i što je trenutno na snazi.”

„Sa Gradom Sremska Mitrovica sarađujemo ponosno s predstavnicima lokalne samouprave od 2014. godine kada je gospodin Nedimović bio gradonačelnik Sremske Mitrovice i pružio nam veliku podršku. On je bio prvi gradonačelnik na teritoriji Republike Srbije koji je stao uz Igre i prepoznao značaj ove manifestacije koja već postojala u regionu. To je bio možda i nama vetar u leđa i često volim da kažem da smo mi zajedno uz Mitrovicu rasli, nekako je ta saradnja uspešno nastavljena i danas i ponosni smo što smo prošle godine proslavili svoj šesti rođendan upravo u vašem gradu i sigurni smo da će Dunav osiguranje Sportske igre mladih i Grad Sremska Mitrovica baš u interesu dece nastaviti da sarađuju još više, još jače i još bolje u nekom narednom periodu”, dodala je  Jovanović.

Broj učesnika nije ograničen na ovim Sportskim igrama mladih u našem gradu, a očekuje se oko 1.000 učesnika. Sportska takmičenja trajaće sve do 14. juna.

Najbolji takmičari iz Sremske Mitrovice, ostvaruju plasman na Državno finale koje je planirano u Beogradu. Najbolji iz Beograda, obezbediće put u Split, na regionalno međunarodno finale, kao i besplatno mini-letovanje.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042