Vesti

Promovisan kamion „Komunalija” brendiran pobedničkim radovima

Sremska Mitrovica – Danas je na Gradskom trgu održana promocija brendiranog kamiona kao rezultat projekta „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”, pobednički radovi učenika su se našli na kamionu za odvoz otpada, sa jasnom porukom i ciljem podizanja svesti stanovnika.

Cilj projekta koji su realizovali Javno komunalno preduzeće „Komunalije”, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i omladinu Grada Sremska Mitrovica, jeste doprineti razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i ukazivanje na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom. 

Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije” rekao je o projektu: „Javno komunalno preduzeće je u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i ekoprojekt timom je u toku protekle godine organizovalo projekat „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”, i u okviru tog projekta imali smo nagradni konkurs gde su svi učenici osnovne škole u gradu Sremske Mitrovice dostavili svoje radove na ocenjivanje. Veliki broj radova je pristigao i krajem godine izabrana su dva da kažem pobednička rada koja možete videti na vozilu iza nas. To su dva najlepša rada koje je komisija proglasila najlepšim, mada je bilo jako teško odlučiti koji je rad najbolji jer nam je stiglo preko četiri, pet hiljada radova. Mi mi ćemo i narednom periodu organizovati ovakvu vrstu likovnog konkursa što se tiče odlaganja komunalnog otpada jer deca su stvarno kroz te radove pokazala značaj odlaganja komunalnog otpada i ukazala na značaj zaštite životne sredine i u Gradu Sremska Mitrovica, a i u Srbiji. Ovaj kamion je bio pušten u rad, mi smo to planirali u nekom prethodnom periodu da uradimo ali zbog svih dešavanja koja su bila sve se produžilo na ovo vreme. Kamion je pušten u rad i već ga možete videti na ulicama grada Sremske Mitrovice.”

Kamion JKP „Komunalije” brendiran je sa dva najbolja rada, prvo mesto Anđela Lukić OŠ „Sveti Sava” i drugo mesto Nataša Laušević Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” što svim sugradjanima šalje jasnu poruku – najmlađi itekako razmišljaju o našoj životnoj sredini.

Nataša Laušević, učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” rekla je: „Idem u šesti razred i volim da crtam. Na ideju da nacrtam ovaj crtež došla sam jer su nam pokazali da je raspisan konkurs. Crtežom sam htela da kažem da se većina ljudi uopšte ne brine o okolini, samo manjina. Mnogo mi je drago što je moj crtež na kamionu.”

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998