Vesti

Pokrajinski sekretar Batez obišao renoviranu fiskulturnu salu „Pinkijeve” škole

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je naš grad i  obišao OŠ Boško Palkovljević Pinki”. Ove godine, zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena od strane Sekretarijata za sport i omladinu, rekonstruisana je sportska sala te škole.

U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Boško Palkovljević-Pinki” u našem gradu, zamenjeni su podovi, urađeno je krečenje, a sređen je i prilazni hodnik, kao i postojeće svlačionice. Vrednost radova iznosi 2.9 miliona dinara, a finansirani su iz budžeta Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Obilazeći završetak radova pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je da je ulaganje u školski sport jedan od prioriteta pokrajinske Vlade.

„Sanacija poda fiskulturne sale i uređenje hodnika, svlačionica, 2.9 miliona. Kada smo prošle godine bili ovde, Grad je delegirao ovu školu kao najvažniju u projektu uređenja sportskih sala. Mi smo na projekat pozitivno odgovorili i zadovoljstvo je što sala sada izgleda kao nova. „Pinkijeva” je treća škola koju smo direktno pomogli unazad nekoliko godina. Pomogli smo sanaciju tribine na Atletskom stadionu, pomogli smo i OŠ „Jovan Jovanović-Zmaj”, tako da možemo biti zadovoljni učinjenim. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti da sarađaujemo jednako uspešno, na zadovoljstvo pre svega naše dece i sportista koji će svakako koristiti ovu salu. Podržavamo različite projekte škola, podržavamo školski sport i činimo sve što je do nas da mladima pokažemo da treba da se bave sportom, ali i da im stvorimo uslove da to rade na pravi način,” rekao je sekretar Batez.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika ovo ulaganje ocenjuje kao korak napred u ulaganju u obrazovanje u našem gradu.

„Zahvalila bih se pokrajinskoj Vladi i nadležnom Sekretarijatu u ovom slučaju Sekreterijat za sport i omladinu, posebno sekretaru gospodinu Vladimiru Batezu što su imali sluha i izašli nam u susret što se tiče renoviranja ove sale u Pinkijevoj školi. Sala je sagrađena davne 1961. godine jeste redovno održavana ali zaista sada posle pedeset godina je nekako bilo već vreme da se malo ozbiljnije pristupi rekonstrukciji ove sale. Meni je posebno drago što će deca koja pohađaju ovu školu od septembra imati mnogo bolje uslove za održavanje nastave fizičkog i što je još važnije zdravu sredinu u kojoj će boraviti. Ja se nadam da ćemo i dalje nastaviti ovako uspešno da sarađujemo sa Sekretarijatom za sport i ne samo u ovoj školi nego u svim školama u Sremskoj Mitrovici,” rekla je Svetlana Milovanović.

Kako je rekao direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” Igor Došen ta škola je oduvek bila poznata po dobrim sportistima.

„Radovi na rekonstrukciji su počeli krajem marta i trajali su do maja. Skinuta je boja sa zidova, uklonjen je stari parket, nanesena je glet masa, ekološka boja, postavljen savremeni PVC pod koji zadovoljava najviše svetske standarde. Projekat je realizovan u rekordnom roku i mi u planu imamo gradnju spoljnog terena sa potrebnom rasvetom, uključujući i rasvetu u samoj fiskulturnoj sali,” rekao je Došen.

Veoma je zadovoljan urađenim i smatra da će nova sala doprineti kvalitetnijem izvođenju nastave fizičkog vaspitanja.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218