Vesti

Pokrajinski sekretar Gojković i dr Darija Kisić Tepavčević otvorili ambulantu u Šašincima

Sremska Mitrovica – Danas je svečano otvorena nova Ambulanta Doma zdravlja u Šašincima. Nov objekat doprineće unapređenju primarne zdravstvene zaštite meštana ovog sela.

Vrednost projekta  izgradnje potpuno nove Ambulante u Šašincima je 7,1 miliona dinara, a finansiran je od strane Grada Sremska Mitrovica. Otvaranju su prisustvovali prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo; prof. dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnik direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut”, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije; Dočekali su ih Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice; Vojislav Mirnić, načelnik Uprave za zdravstvenu zaštitu i predstavnici Doma zdravlja.

Prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo reako je tom prilikom: „Ovu ambulantu je finansirao Grad Sremska Mitrovica i bez obzira što će Doma zdravlja od naredne godine biti pod ingrenecijom Pokrajinske Vlade, mi smo svi na istom zadatku da sa svim nivoima vlasti, u zajedničkoj kooridnaciji obezbedimo našim građanima maksimalnu zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima u zdravstvu najsavremenije uslove za rad. Šašinci su veliko selo ima oko 1.600 stanovnika u ovoj ambulanti će na godišnjem nivou raditi više od 10.000 pregleda. Želimo da uz dodatne napore nađemo rešenje da ova ambulanta radi celodnevno, a ne samo u jednoj smeni. Pokrajinska Vlada je uložila u Sremski okrug više od dva miliona evra, osavremenivši opremom pre svega najveću zdravstenu ustanovu u Sremu, a to je Opšta bolnica Sremske Mitrovice koja je ishodovala nov CT aparat, novu dijagnostičku opremu u vidu ultrazvučnih i rentgenoloških aparata, endoskopskih sredstava i unapredila svoj rad. Hvala Gradu Sremska Mitrovica što finansira rad deset lekara i to je pokazatelj da moramo raditi da budemo jedinstveni i da tako postižemo najbolje rezultate”.

Pokrajinski sekretar Gojković najavio je kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i povećanje broja zaposlenih lekara i medicinskih sestara u Sremskom okrugu.

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut” istakla je da se divi lepoti Šašinaca i  gostoprimljivosti ljudi:

„Ono što me je oduševilo jeste tradicija vašeg mesta gde imate jednu kontinuiranu zdravstvenu zaštitu, da imate praktično već od Drugog svetskog rata stalno, na raspolaganju na dnevnom nivou lekare i zaslužili ste jedan ovakav novi objekat. Ono što je posebno značajno je što ste to vašim udruženim snagama uspeli da izgradite, da je lokalna samouprava izdvojila novac za to, za Dom zdravlja, jer vi najbolje znate koliko i šta vam treba i niste čekali da vam to neko sa strane pruži nego ste se organizovali da Sremska Mitrovica pruži Šašincima ovakvu ambulantu koju zaista zaslužuju. Sam podatak da ova ambulanta ima više od deset hiljada pregleda na godišnjem nivou govori koliko je vam to potrebno, koliko verujete zdravstvenom sistemu u vašem mestu, koliko imate poverenja u lekare. Nadam se da je nećete baš toliko koristiti, da vam neće biti potrebna zdravstvena zaštita ali divno je znati da se nove ustanove grade u našoj zemlji, da je jedno prelepo mesto kao što su Šašinci dobilo i ambulantu koju zaslužuje.”  

Za opremanje ambulante Dom zdravlja je izdvojio sredstva u visini od 700.000 dinara. Izgrađen je potpuno nov objekat površine 90 metara kvadratnih.

Vojislav Mirnić,načelnik Uprave za zdravstvenu zaštitu rekao je nešto više o samoj izgradnji objekta: „Reč je o potpuno novom objektu ambulante u Šašincima koji čini devedeset kvadrata u bruto površini, to je sto dvadeset kvadrata. Radovi su trajali devedeset kalendarskih dana, a vrednost ove investicije koju je finansirao Grad Sremska Mitrovica je sedam miliona i sto hiljada dinara. U naknadno opremanje Dom zdravlja je uložio oko sedamsto hiljada dinara u opremu, apsolutno sve je novo u ovoj ambulanti. Grad je nastavio praksu finansiranja bar jednom godišnje, jednog potpuno novog objekta i rekonstrukciju nekoliko bjekata kako bi i naši meštani u seoskim sredinama imali mogućnost dobre primarne zdavstvene zaštite.”  

Otvaranju je prisustvovala i dr Miroslava Ševo direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica, kao  i velik broj meštana ovog sremskog sela.

„Meštani Šašinaca su nakon 53 godine dobili novi objekat ambulante Novi objekat ambulante znači mnogo bolje uslove, kako za pacijente, tako i za zaposlene. Ispred Doma zdravlja mogu samo da istaknem da smo vrlo zadovoljni i da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji projekta i imali sluha za naše probleme”, rekla je Ševo.

U ambulanti svakog radnog dana u prepodnevnoj smeni zdravstvene usluge će pružati jedan lekar zajedno sa jednom medicinskom sestrom, najavila je direktorica.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929