Vesti

Održan SM JAZZ&BLUES FEST

Sremska Mitrovica – U petak, 26. juna 2020. godine, na Žitnom trgu održan je XV SM JAZZ&BLUES SPRING FEST, u organizaciji Centra za kulturu “Sirmiumart”, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. Veče su svojim muzičkim umećem ulepšala tri benda: Love Struck (Tribute to Stevie Ray Vaughan) iz Novog Sada, Zona B iz Beograda i Mitrovčanima dobro poznat bend The Gamblers.

Ovaj događaj je privukao veliki broj ljubitelja i poštovalaca džez i bluz muzike. Ono što je još privuklo pažnju svih posetilaca, je savesnost i odgovornost organizatora događaja, koja se ogledala u sprovođenju svih neophodnih mera sprečavanja transmisije Covida 19, u skladu sa merama preporučenim od strane Instituta za javno zdravlje Srbije. Te su tako mesta na gledalištu bila obeležena kako bi se držala socijalna distanca, dok se publici i u toku samog programa nekoliko puta skretala pažnja na istu.

Koncert je ovaj put imao i humanitarni  karakter. Na Žitnom trgu je bila postavljena kutija za prikupljanje humanitarne pomoći za našu sugrađanku Natašu Nedić.

Posle dužeg vremena, Žitni trg je ponovo postao mesto susretanja i prožimanja umetnosti, kulture, muzike i tradicije.

Najava događaja

30sepCelodnevni dogadjaj01oktDva dana Filmske projekcije u Pozorištu

01okt19:0020:30KK „Srem” - KK „Vrbas”

03okt15:0016:45Radnički dočekuje ekipu Novog Sada

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9659117.3179117.6699