Vesti

Mitrovački KK „Val” posetio predsednik Kajakaškog saveza

Sremska Mitrovica – Mitrovački Kajak klub „Val” posetio je Mirko Nišović predsednik Kajakaškog saveza Srbije. Doček su mu priredili domaćineipredstavnici KK „Val”, a razgovarao je i sa Ilijom Nedićem načelnikom Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Poseta je organizovana u sklopu  akciju obilazaka klubova, kako bi predstavnici Kajakaškog saveza Srbije videli kako rade treneri i predsednici klubova, kakav je status klubova u lokalnoj zajednici gde se nalaze.

Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije: „Sremska Mitrovica je jedan od najstarijih klubova, možda imaju dva kluba da su starija od 70 godina. Ovdašnji kajak klub jedan je od najjačih klubova. Mene vezuju jako lepe uspomene za Vaš grad jer sam kao pionir 1976. godine, ovde prvi put učestvovao na takmičenju, kad sam uzeo veslo u ruke i pobedio i od tada je krenula neka moja sportska karijera. Ovde sam i vojsku služio, pa sam trenirao, ovde volim da dođem i hteo bih da se zahvalim ljudima koji vode KK „Val”, koji se bave kajakom, koji nije profitabilan sport. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja veoma pomaže, ljudima koji vode klub kažu da imaju izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, sa Sportski savezom grada i pomoći ćemo i mi, počinje sezona malo je to sve sad pomereno ali takmičenja već kreću od sledećeg vikenda, počinju klubske regate biće sigurno i ovde regata prva je u Zabrežju, pa posle toga će biti u Sremskoj Mitrovici.”

Pošto je Kajakaški savez dosta ograničen sredstvima koja može da usmerava prema klubovima, dodao je Nišović, probaće to da promene, a već su počeli sa raznim akcijama pomoći samim klubovima.

Nemanja Crnić, generalni sekretar mitrovačkog Sportskog saveza rekao je tokom posete: „Kajak klub „Val” je jedan od najkvalitetnijih klubova članova Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica. Naš plan, prethodnih osam godina je bilo pre svega ulaganje u sportsku infrastrukturu vezano za kajak i svakako ulaganje u ljude. Mislim da ovaj broj dece koju vidimo danas, prilikom dočeka predsednika Kajakaškog saveza Srbije, naše legende sporta Mirka Nišovića je pre svega pokazatelj da smo u tom pravcu i uspeli. Kajak klub „Val” danas ima jedan od najlepših sportskih objekata u ovom sportu i ostvaruju izuzetne rezultate, a i sami ste svedoci da godinama unazad Kajak klub „Val” daje najbolje takmičare u najvećem broju kategorija na teritoriji našeg Grada. Potrudićemo se da još više sredstava uložimo u mlade sportiste i mlađe selekcije, da bismo i sutra, i prekosutra opet imali neku Mariju Dostanić, Bojana Zdjelara koji su trenutno najbolji reprezent sporta našeg grada.”

Kako je rekao predsednik KK „Val” Albert Bajuk Kajakaškom klubu „Val” je velika čast da ugosti takvog sportistu evropskog, svetskog renomea, takođe olimpijskog pobednika šampiona 1984. godine u Los Anđelesu.

„Naglasio bih da imamo jako dobru saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije i predsednikom Mirkom, uvek su se nalazili tu kad god nam treba neka pomoć, izlazili su nam u susret. Iskoristio bih priliku  da se malo pohvalimo kao klub da smo sredili sve prostorije kluba, kancelarije, teretanu, trenažni ceo ciklus, takođe smo obnovili i sprave koje su nažalost bile stariei od 20 godina. Kompletno smo obnovili teretanu sa lat-mašinama, benč-pres klupama, tegovima, naravno uz pomoć gradske uprave. Ovim putem bih se zahvalio i gradskoj upravi gradonačelniku Vladimiru Sanaderu, načelniku Gradske uprave za sport Iliji Nediću, ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću i Nemanji Crniću, predsedniku Sportskog saveza, koji su uvek spremni da nam pomognu,” rekao je Bajuk.

Mitrovački Kajak klub „Val” ima 70 godina i njegovi predstavnici su među najboljim sportistima u zemlji, a našem gradu donose najsjajnija odličja sa svetskih i evropskih takimičenja.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142