Vesti

Mitrovački maturanti plesali i ove godine

Sremska Mitrovica – Na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici i ove godine su, tačno u podne, zajedno zaplesali maturanti mitrovačkih srednjih škola. 

Više od 200 učenika završnih razreda sremskomitrovačkih srednjih škola okupilo se u centru Grada. Na Žitnom trgu maturanti su plesom, simbolično, obeležili završetak školovanja i ulazak u svet odraslih.

Deseti po redu ples maturanata upriličen je, kao i prethodnih godina, u organizaciji Kancelarije za mlade, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Kako je ovom prilikom rekla Biljana Matić koordinator Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica, ovo je deseti zajednički ples maturanata do sada u Sremskoj Mitrovici, a kao i prethodne  godine, učestvovali su maturanti svih srednjih škola.

„Danas je oko 200 maturanata učestvovalo u maturantskom plesu, a danas obeležavamo jubilej, 10 godina maturantskog plesa. Promenili smo lokaciju, tako da bilo je zanimljivo, drugačije, publika je mogla da sedi i da uživa, prepun je bio Žitni trg. Ove godine su učestvovale sve škole kao i predhodnih godina, samo u manjem broju. Imali smo samo dve nedelje da se pripremimo i uspeli smo u tome jer su maturanti uspeli da usklade svoje obaveze na maturskim ispitima i probe jer ova koreografija je prilično zahtevna i ponekad zahteva i do tri meseca pripreme. Maturante su pripremale profesorice Dragana i Jelena kombinovano, uglavnom na otvorenom prostoru kako bi se ispoštovale mere i preporuke u ovim izmenjenim okolnostima. Uspeli smo ipak da organizujemo ples jer je jako važno da maturanti imaju nešto lepo po čemu će da pamte kraj srednjoškolskog obrazovanja. Nadam se da će sledeće godine biti drugačije, da će biti kao i predhodnih godina.”

Milica Miletić maturant Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić” farmaceutski tehničar jedna je od onih koji su učestvovali u ovogodišnjoj manifestaciji.

„Mmaturantski ples je za mene jedno veoma lepo iskustvo i s obzirom da nismo znali da li će se održati, na neki način je iznenađenje za nas. Takođe obeležilo je moje srednjoškolsko obrazovanje, tako da je to za mene prelepo iskustvo”, prenela je kratko svoje utiske Milica Miletić.

Mitrovački maturanti danas su nakratko, pripreme za upis na fakultete zamenili plesom. U Sremskoj Mitrovici plesali su kadril, brze ritmove i na kraju su odigrali tradicionalno kolo.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988