Vesti

Fudbalski savez Srbije uručio opremu svim mitrovačkim klubovima

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući je podeljena sportska oprema fudbalskim klubovima, članovima Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica. Pored predstavnika Grada Sremska Mitrovica podeli sportske opreme prisustvovao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Predstavnici fudbalskih saveza Srbije i Vojvodine uručili su sportsku opremu svim mitrovačkim klubovima. Akcija Fudbalskog saveza Srbije ima za cilj da širom Srbije svaki klub ima najbolje uslove za rad, kao i da što više dece bude na fudbalskim terenima.

Veliku pažnju okupljenih privukao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rečima: „Veoma mi je drago što smo u sklopu velike akcije pomoći klubovima posetili Sremsku Mitrovicu, grad u kome se uvek osećam prijatno. Uručili smo opremu fudbalskim klubovima iz opštinskih, zonskih i srpskih liga, ali smo iskoristili priliku da razgovaramo sa gradonačelnikom Sanaderom i ministrom Nedimovićem. Raduje me informacija da će gradske vlasti još jače i snažnije stati iza FK „Radnički”, uz pomoć određenikh privatnih kompanija koje su našle interes da ulažu u fudbal. U tom slučaju, Fudbalski savez Srbije će takođe pružiti podršku i do kraja ove godine donirati teren sa veštačkom travom. Uslovi koje smo videli ovde u Sremskoj Mitrovici ohrabruju i ulivaju nadu da će „Radnički” vrlo brzo postati stabilan član Prve lige Srbije, a iskreno se nadam da će svojim rezultatima i sa novim stadionom jednog dana zaslužiti i plasman u elitni rang srpskog fudbala.”

Pakete sa opremom, uručio je predstavnicima mitrovačkih fudbalskih klubova, potpredsednik Fudbalskog saveza i bivši reprezentativac Srbije Marko Pantelić.

Predsednik Fudbalskog saveza Sremska Mitrovica Ratko Grabić, zahvalio je predstavnicima oba saveza na pomoći i rekao da je sve ovo primer sistemske brige o sportu danas, ali i ulaganje za budućnost i dodao: „U sklopu akcije Fudbalskog saveza Srbije koji dodeljuje opremu svim klubovima na nivou Republike pogotovu klubovima koji se takmiče u nižerazrednim rangovima takmičenja. Danas su ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Vojvodine posetili naš grad i donirali su opremu za sva 23 kluba gradskog Fudbalskog saveza Sremske Mitrovice i ova donacija će nam značiti puno u narednom periodu.”

Svečanosti su u sali Gradske kuće, pored pomenutih pristustvovali gradonačelnik Vladimir Sanader, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine Dragan Simović i predstavnici klubova.

Željko Milošević, trener Fudbalskog kluba „Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice ovom prilikom je rekao: „Paket nisam otvarao ali vidim da su tu dresovi, šorcevi, štucne i lopta. Ovo je lepa akcija Fudbalskog saveza Srbije zaista im hvala na svemu i mislim da će oprema značiti svim klubovima, pogotovu klubovima koji se takmiče u nižim rangovima takmičenja tako da je sjajna akcija Fudbalskog saveza Srbije.” 

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713