Vesti

Akcija „Udomljavanje štenaca”, pokazna vežba i dresura pasa

Sremska Mitrovica – Akcija „Udomljavanje štenaca” danas je uspešno realizovana u Mesnoj zajednici „Sutjeska” u saradnji sa Prihvatilištem za pse Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica. Održana je pokazna vežba odraslih pasa, kao i predavanje o dresuri pasa.

Gotovo sva štenad doneta iz prihvatilišta u KPZ-a udomljena je još pre početka ove akcije, održane prvi put ispred prostorija mesne zajednice. Prema podacima nadležnih oko devet pasa se usvoji mesečno iz prihvatilišta.

„Mesna zajednica „Sutjeska” u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom Sremska Mitrovica organizovala je danas akciju udomljavanja štenadi. Sva štenad su vakcinisama, zdrava, očišćena od parazita i spremna za novi dom. Danas smo pored ove akcije imali i pokaznu vežbu sa službenim psom i predavanje o odgovornom vlasništvu i samoj dresuri pasa. Grad Sremska Mitrovica ima izuzetnu saradnju sa prihvatilištem u KPZ. Svi psi koji se sklone sa ulice su zbrinuti, imaju adekvatnu negu i fizičku aktivnost. Ovim putem svi psi sa ulice imaju mogućnost da pronađu svoj novi dom,” rekao je Miloš Madžić organizator aktivnosti u ime MZ „Sutjeska”.

U okviru akcije održana je i pokazna vežba sa službenim psom, a predavanje o odgovornom vlasništvu i samoj dresuri pasa održao je stariji komandir Predrag Balanac, vodič službenih pasa i odgovorno lice u prihvatilištu za pse Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

„Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici jedan je od tri zavoda u Evropi koji sprovodi program resocijalizacije osuđenika pomoću pasa, a jedini zatvor u svetu koji ima registrovano prihvatilište za pse. Naš program traje deset nedelja, a sastoji se iz psihološke porške, teorijskog i praktičnog dela. Psihološku podršku pružaju naši vaspitači-priholozi, terorijski deo podrazumeva predavanje o kinologiji, a praktični deo rad osuđenika sa psima. Ovo je prva saradnja sa MZ „Sutjeska”, rezultati su odlični, svi štenci su udomljeni i nadam se da ćemo ovakve akcije organizovati i u budućnosti”, rekao je Balanac.

Za vrlo kratko vreme svi psi su našli svoj novi dom, a kako najavljuju organizatori akcije, zbog velikog interesovanja, nastaviće se i u narednom periodu.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042