Vesti

Agencija za ruralni razvoj raspisala konkurs namenjen poljoprivrednicima

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premije osiguranja useva, plodova višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja u 2020. godini.

Marina Maksimović, zamenica direktora Agencije za ruralni razvoj o samom konkursu je rekla: „Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava  za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja u poljoprivredi. Ukupan iznos sredstava koji je opredeljen za ovu namenu iznosi 5.000.000 dinara. Podsticaji su utvrđeni u procentualnom iznosu i iznose 20% za ratarske kulture i umatičena grla i 10% za osiguranje povrtarskih i voćarskih kultura i vinove loze. Maksimalni iznos podsticaja po jednom korisniku iznosi 20.000 dinara. Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koja su osigurana od rizika useva. Prijava na konkurs traje do 15. novembra 2020. godine i ono što je veoma važno napomenuti jeste da sredstva koja korisnici ostvare po ovom konkursu mogu kumulativno da se koriste sa sredstvima Uprave za agrarna plaćanja, dakle po istoj osnovi jedan isključije drugo.”

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica ili putem telefona 022/610-573.

Tekst konkursa, i konkursna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili sa portala eUprave.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713