Vesti

Ukidanje zabrane kretanja očekuje se od četvrtka 7. maja

Sremska Mitrovica – Danas je od strane nadležnih upućen obrazloženi predlog za ukidanje vanrednog stanja državnim organima koji o tome odlučuju. Vanredno stanje u Srbiji trebalo bi da bude ukinuto u sredu, a od četvrtka 7. maja trebalo bi da prestane i zabrana kretanja.

Podsećamo, policijski čas je na snazi zbog sprečavanja širenja virusa korona. Očekuje se da Narodna skupština u sredu potvrdi ukidanje vanrednog stanja, a zabrana kretanja prestala bi da važi u četvrtak.

To bi značilo da naši stariji sugrađani kojima je bilo zabranjeno kretanje tokom vanrednih mera u borbi protiv Kovida-19, mogu ponovo slobodno da se kreću. Struka im i dalje preporučuje da paze na sebe, da se manje kreću i da drže distancu.

Paralelno sa uvođenjem vanrednog stanja proglašena je i epidemija od velikog javnog zdravstvenog značaja. To znači da bi se mogla zadržati, u zavisnosti od epidemiološke situacije, većina mera, ali neće biti zabrane, navode lekari, biće samo stručna preporuka uz obrazloženje.

Kada će prestati da se pojavljuju novooboleli od virusa Kovid-19, kako navodi struka zavisi od toga kako se stanovništvo ponaša, kao i od vremenskih prilika.

Od danas su ponovo počeli da rade restorani i kafići, u skladu sa ublažavanjem mera borbe protiv virusa korona. Počeo je da radi i međugradski i železnički prevoz putnika, a u pojedinim gradovima i javni gradski prevoz.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998