Vesti

Turistički potencijal Srema i za vaučere

Sremska Mitrovica – Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad), a povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Novina je i da je proširen obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere, na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Da bi dobili vaučere prvi korak je da se rezerviše smeštaj, dakle na osnovu te rezervacije popunjava se prijava i uz određenu dokumentaciju može se dobiti vaučer od 5.000 dinara.

Do sad nije mnogo objekata bilo uključeno u ovaj projekat na području Srema, pretežno su tražene banje, ali promenom populacije korisnika vaučera  potrebno je upotpuniti i ponudu.  Studentima i zaposlenima koji imaju pravo na vaučere sadržaji u našem gradu i u Sremu mogu da budu interesantni.

Kad je reč o turizmu u Sremu, posebno u našem gradu,  jako je važno da se na vreme prijave svivlasnici kategorisanihturističkih objekata, kako bi se i taj smeštaj našao na spiskovima i kako bi se uopšte moglo aplicirati za vaučer i boraviti u objektima na našoj teritoriji.

Srem ima velik turistički potencijal, ima dosta objekata gde je lep smeštaj, priroda i okolina su  lepi, ovo je čista, ekološka sredina, a Sremci su poznati po dobroj hrani i kuhinji. Uz dobre kulturne i zabavne sadržaje, progame u muzejima, obilaske istorijskih lokaliteta i spomenika kulture ovde može da se provede kreativan godišnji odmor.

Servisne Informacije

Najava događaja

25majCelodnevni dogadjaj30jun„Decembarska grupa”

04junCelodnevni dogadjaj07Likovna kolonija „SIRMIUM 2020”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2409117.5937117.9465

@sirmiuminfo instagram