Vesti

Turistički potencijal Srema i za vaučere

Sremska Mitrovica – Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad), a povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Novina je i da je proširen obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere, na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Da bi dobili vaučere prvi korak je da se rezerviše smeštaj, dakle na osnovu te rezervacije popunjava se prijava i uz određenu dokumentaciju može se dobiti vaučer od 5.000 dinara.

Do sad nije mnogo objekata bilo uključeno u ovaj projekat na području Srema, pretežno su tražene banje, ali promenom populacije korisnika vaučera  potrebno je upotpuniti i ponudu.  Studentima i zaposlenima koji imaju pravo na vaučere sadržaji u našem gradu i u Sremu mogu da budu interesantni.

Kad je reč o turizmu u Sremu, posebno u našem gradu,  jako je važno da se na vreme prijave svivlasnici kategorisanihturističkih objekata, kako bi se i taj smeštaj našao na spiskovima i kako bi se uopšte moglo aplicirati za vaučer i boraviti u objektima na našoj teritoriji.

Srem ima velik turistički potencijal, ima dosta objekata gde je lep smeštaj, priroda i okolina su  lepi, ovo je čista, ekološka sredina, a Sremci su poznati po dobroj hrani i kuhinji. Uz dobre kulturne i zabavne sadržaje, progame u muzejima, obilaske istorijskih lokaliteta i spomenika kulture ovde može da se provede kreativan godišnji odmor.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291