Vesti

Privodi se kraju druga faza radova u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica – Radnici JKP Vodovod Sremska Mitrovica završavaju drugu fazu radova na obnovi vodovodne mreže u Mačvanskoj Mitrovici. Od kraja februara, kada su radovi počeli, do sada je na trasi dugoj oko 500 metara zamenjen stari cevovod novim polietilenskim. Rekonstruisano je jedno čvorište, izrađen muljni ispust i povezani su kućni priključci na novu distributivnu mrežu.

„U toku je kompletna rekonstrukcija šahta u kojem je smešteno čvorište, veoma važno mesto u vodovodnim instalacijama. Ono povezuje cevovod sa mačvanske strane sa onim na sremskoj, ispod reke Save. Ovi radovi obuhvataju zamenu starih ventila i drugih pripadajućih elemenata koji su u funkciji bezmalo pola veka”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d. direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Realizacija ovog posla prolongirana je u vreme proglašenja vanrednog stanja na teritoriji cele zemlje, tako da je i dinamika radova pomerena u odnosu na plan. Istovremeno, sam nastavak posla zavisiće od vremenskih uslova, pa nije moguće precizno odrediti njegov završetak. U narednom periodu predviđeni su radovi prema kanalu Bogaz i starom groblju u Mačvanskoj Mitrovici.

Da podsetimo, obnova vodovodnih instalacija u Mačvanskoj Mitrovici deo je projekta rekonstrukcije Ulice Mačvanski kej kojom je još predviđeno postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije. Nakon toga će biti urađen potpuno novi trotoar, kao i sama saobraćajnica. Sa ciljem unapređenja kvaliteta vodosnabdevanja u pogledu redovne isporuke vode za piće i odgovarajućeg pritiska u mreži, sremskomitrovački „Vodovod” se priključio projektu kojim Grad Sremska Mitrovica rešava infrastrukturne probleme u svim, pa i u ovom delu naše Opštine. Procenjena vrednost ovih radova je oko 10 miliona dinara.

Servisne Informacije

Najava događaja

25majCelodnevni dogadjaj30jun„Decembarska grupa”

04junCelodnevni dogadjaj07Likovna kolonija „SIRMIUM 2020”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2409117.5937117.9465

@sirmiuminfo instagram