Vesti

Oslobođeni plaćanja zakupa ugostitelji i vlasnici pokretnih trafika

Sremska Mitrovica – Gradsko veće Grada Sremska Mitrovica na sednici održanoj početkom maja, donelo je zaključak o oslobađanju vlasnika ugostiteljskih objekata plaćanja zakupnine poslovnog prostora koji pripada Gradu Sremska Mitrovica i to u periodu za mesec mart i april u celosti, dok će plaćanje zakupnine u periodu od meseca maja do 30. septembra, biti u iznosu od 50 posto.

Ugostiteljski objekti nisu radili tokom perioda od skoro dva meseca koliko je trajalo vanredno stanje. Sada se poštuje socijalna distanca, manji broj stolova što znači i manji broj gostiju, tako da je sezona za ugostitelje izuzetno loše počela. Takođe je odlučeno da se svi vlasnici koji su zauzimali javnu površinu za postavljanje bašti oslobode plaćanja zakupa za njih i da im se umanji zakup lokala do kraja septembra.

Gradsko veće donelo je odluku da na ovaj način pomogne ugostiteljima kojima je poslovanje značajno bilo ugroženo u protekla dva meseca ali će biti i u narednom periodu. Ovom odlukom nisu obuhvaćeni samo vlasnici kafića i restorana, nego i vlasnici pokretnih kioska.

Vlasnici ugostiteljskih objekata nisu oslobođeni pribavljanja dokumentacije i dozvola koje će se obavljati kao i do sada. Za sve one zakupce koji su već platili zakup u martu mesecu taj iznos će biti obračunat u nekom od narednih meseci.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042