Vesti

Elektronsko zakazivanje za upis prvaka od 28. maja

Sremska Mitrovica Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Kako bi upis dece u prvi razred osnovne škole bio pojednostavljen na portalu eUprava, od 28. maja 2020. godine će biti omogućena usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda, koja će omogućiti roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi upisa i testiranja dece.

Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula 2020. godine i preko aplikacije eUpis će se izvršiti upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).

Roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. 3. 2020. godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika Sremska Mitrovica zadovoljna je povećanjem broja budućih prvaka: „Ove godine imamo 672 učenika koji treba da upišu prvi razred osnovne škole što je za dvadeset jedno više nego prošle godine, to je još jedno odeljenje. Prijave za upis važne su  pre svega za roditelje ali su i veoma bitne za direktore škola kako bi znali otprilike koji će broj učenika upisati njihovu školu, da bi mogli da preduzimaju dalje korake, da bi mogli da formiraju odeljenja. Oni roditelji koji nemaju pristup elektronskim aplikacijama i ne mogu na ovakav način da upišu svoju decu u prvi razred, mogu to da urade odlaskom u školu. Škole su otvorene i tu je uvek neko ko je od stručne službe dežuran.”

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula 2020. godine. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929