Vesti

Zaživela ePijaca! Za jedan dan je posetilo 19.000 ljudi

Ona predstavlja i zamenu za tradicionalne pijace i tržnice koje su, zbog zaštite zdravlja građana, zatvorene tokom pandemije

U petak, 10. aprila u 12 sati, počela je sa radom ePijaca na internet adresi: pijaca.minpolj.gov.rs.

Samo u prvom satu rada ePijace, poljoprivredno gazdinstvo iz Trstenika je prodalo 1 tonu šargarepe. Takođe, u istom satu je preduzeće, koje snabdeva trgovačke lance, kupilo od malih poljoprivrednih gazdinstava rano sveže povrće i mlečne proizvode, u iznosu od pola miliona dinara.

Narednih dana će nastaviti sa kupovinom proizvoda od malih poljoprivrednih gazdinstava širom Srbije, a isto će učiniti i pojedini veliki trgovački lanci. Prvog dana na sajt se registrovao 771 proizvođač hrane.

Poseta ePijaci raste iz sata u sat, tako da je prvog dana u svakom trenutku bilo oko 150 korisnika, dok je najveći broj korisnika koji su istovremeno koristili platformu bio 950. Tokom jučerašnjeg dana više od 19.000 ljudi je posetilo ePijacu.

Ona predstavlja i zamenu za tradicionalne pijace i tržnice koje su, zbog zaštite zdravlja građana, zatvorene tokom pandemije. Na njoj svaki građanin jednostavnom pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije – može direktno da poruči robu i potom je od samog proizvođača ili kurirske službe dobije na kućnu adresu, bez obzira na to u kom delu Srbije se nalaze.

Kako se registrovati?

Sledite nekoliko jednostavnih koraka:

1.Na početnoj stranici sajta, u gornjem desnom uglu kliknite na Registracija domaćinstva

2. Na formi koja se otvori – odabrati Registracija proizvođača, u donjem desnom uglu.

3. Popuniti formu (uneti tražene lične podatke) i kliknuti na Sačuvaj (prikaz diskete) u gornjem desnom uglu.

Najava događaja

13apr13:0015:00Bokserski spektakl na Žitnom trgu!

15apr18:0019:00Tribina o HPV imunizaciji

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7763117.1277117.4791