Vesti

Zaraženi epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravlje stabilnog zdravstvenog stanja

Sremska Mitrovica – Epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice zaraženi virusom kovid-19, posle lečenja i prvog testiranja dobrog su stanja, uslediće i retestiranje, posle čega je moguće da se vrate na posao krajem aprila.

U protekla 24 sata na teritoriji AP Vojvodine testirano je 310 osoba na prisustvo virusa kovid-19, od kojih su 23 bile pozitivne. U ovom trenutku, u AP Vojvodini 308 pacijenata obolelo je od ovog virusa, od kojih se, njih 123 leči u Kliničkom centru Vojvodine (KCV). Sedam pacijenata nalazi se na respiratoru i u teškom su opštem stanju.

„KCV raspolaže dovoljnim brojem respiratora i neophodnom medicinskom opremom. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić do danas su obezbedili ukupno 42 nova respiratora za KCV. Svakodnevno nam stiže i ogromna količina zaštitne opreme, zahvaljujući čemu zdravstveni sistem Vojvodine ima potpunu sigurnost za mnogo nepovoljniji razvoj događaja”, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas na konferenciji za medije.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je: „U APV obolelo i 17 medicinskih radnika i dvoje dece, koja su dobrog opšteg stanja. Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao, i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa kovid-19. Zaraženi epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice su stabilnog zdravstvenog stanja, u njihovom slučaju obavljeno je prvo testiranje, uslediće i retestiranje i ukoliko sve bude kako treba moguće je da se epidemiolozi vrate svojim radnim obavezama  krajem aprila,” rekao je sekretar Gojković.

„Najveći broj građana se pridržava svih propisanih mera. Ako se budemo ponašali odgovorno i ako se budemo pridržavali svih mera koje je donela Vlade Republike Srbije pre ćemo pobediti ovaj virus”, naveo je sekretar.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158