Vesti

Podela paketa pomoći penzionerima u Mačvanskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Paketi pomoći penzionerima sa najnižim primanjima stižu na kućnu adresu i u Mačvanskoj Mitrovici.

Danas su volonteri počeli da nose pakete pomoći penzionerima na kućnu adresu na teritoriji Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica” gde će ukupno 435 penzionera, dobiti ove pakete. Prema spisku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje paketi će danas i sutra stići penzionerima koji imaju primanja niža od 30.000 RSD.

„Apelujem na one penzionere koji se ne nalaze na prijavljenim adresama da o tome obaveste mesnu kancelariju kako bi mogli na vreme da regujemo i obezbedimo im pakete. Važno je da imamo tačne podatke i da svi penzioneri dobiju pakete. Verujem da ćemo danas i sutra uspeti da ih podelimo, ali naši najstariji sugrađani moraju imati u vidu da smo ograničeni vremenom i da pakete distribuiramo do početka policijskog časa, do 16:30, tako da ih molim za malo strpljenja. Ko ne dobije danas,  neka očekuje da će pakete dobiti sutra”, rekao je Miloš Kovač, predsednik Saveta MZ „Mačvanska Mitrovica”.

Ta mesna zajednica organizovala je 20 volontera koji imaju svu neophodnu zaštitnu opremu kako bi na bezbedan način podelili pakete.

Paketi se sastoje od osnovnih životnih namirnica koje je obezbedio Štab za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica.

U narednih deset dana volonteri iz gradskih i seoskih mesnih zajednica  distribuiraće pakete svim penzionerima sa najnižim primanjima koji su na spisku Fonda PIO.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998