Vesti

Počela podela preko deset hiljada paketa pomoći penzionerima

Sremska Mitrovica – Volonteri iz gradskih i seoskih mesnih zajednica danas su počeli da donose  pakete pomoći na kućnu adresu penzionerima sa nižim primanjima. Paketi sadrže osnovne životne namirnice kao vid pomoći koju je pripremio Grad Sremska Mitrovica.

Biće distribuirano 10.500 paketa u gradskoj ali i svim seoskim sredinama, a dobiće ih svi penzioneri sa primanjima manjim od 30.000 dinara mesečno. Podela je počela u Mesnoj zajednici „Sava”.

„Glavni gradski štab Grada Sremska Mitrovica organizovao je mini-štabove po mesnim zajednicama. Danas je krenula podela paketa za penzionere koji imaju primanja manja od 30.000 dinara na teritoriji Mesne zajednice „Sava”. Ova mesna zajednica ima 732 penzionera koji ostvaruju to pravo. Na podeli paketa angažovano je 20 volontera koji nose zaštitnu opremu, izbegavaju svaki kontakt i pakete ostavljaju pred vratima penzionera”, rekla je Milica Jelovac predsednik Mesne zajednice „Sava”.

Paketi sadrže namirnice kao što su ulje, šećer, so, sredstva za ličnu higijenu i konzervirana hrana. Donacije je obezbedio Grad Sremska Mitrovica uz pomoć firmi i institucija sa prostora našeg grada i Republike Srbije.

Među penzionerima koji su danas dobili paket našla se i Kovinka Alter Vučetić iz Pejtona. Zahvalila se svima rekavši da joj ovaj paket puno znači: „Znači mi, kako da ne, mada sam se ja obezbedila ali znači mi. Ima nekih stvari koje ne mogu da nabavim, a trebaju mi i moram da angažujem nekog da mi donese. Čuvam se, pazim imam za koga da živim, imam unučiće, a ćerka mi radi u bolnici na teškom poslu.” Apelovala je na sve starije da ostanu kod kuće.

U narednih deset dana trebalo bi da svi paketi budu podeljeni. Svi penzioneri koji nisu na prijavljenoj adresi potrebno je da se jave Kol-centru i kažu nove adrese.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158