Vesti

Nedimović: Kineska donacija za izgradnju dve laboratorije za korona virus

Beograd – Ugovor o kineskoj donaciji za izgradnju dve laboratorije za korona virus biće potpisan danas u 11 sati, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Kineska donacija se odnosi na izgradnju dve laboratorije, jedna je u Kliničkom centru Srbije, koja treba narednih dana da počne da radi, sad je u pripremi, a druga će se nalaziti u Nišu, verovatno u Institutu za javno zdravlje Niš, koja će biti kapaciteta hiljadu testova dnevno i počeće da radi za oko 45 dana,” rekao je Nedimović za TV Pink.

Za Niš je jedan deo sredstava donirala kompanija „Zi Đin” iz Bora, naveo je Nedimović, ističući da je to primer društvene odgovornosti jedne kompanije.

Govoreći o dvema laboratorijama na koje se odnosi kineska donacija, Nedimović je rekao da se radi o najmodernijim laboratorijama koje su korišćene i u Vuhanu.

„U Vuhanu se taj projekat simbolično zove „vatreno oko”, kojim se simbolično pokazuje borba. To nam je jedan od osnovnih alata da sve identifikujemo i obolele potom izlečimo,” rekao je Nedimović.

Najava događaja

23maj(maj 23)19:0026(maj 26)18:00Festival pijanizma

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667