Vesti

Komunikacija sa klijentima Nacionalne službe za zapošljavanje elektronskim putem

Sremska Mitrovica – Od kako je 27. marta Nacionalna služba za zapošljavanje potpuno obustavila neposredan rad sa strankama, nastavila je komunikaciju sa klijentima elektronskim putem.

Postoji veliko interesovanje za sve njihove usluge bez obzira na vanredno stanje, prema rečima Marijane Grabić, direktora Filijale Sremska Mitrovica Nacionalne službe za zapošljavanje. Sem rada sa korisnicima, odnosno nezaposlenim licima, oni svakodnevno komuniciraju elektronskim putem i sa poslodavcima.

Informisali su korisnike da elektronskim putem mogu da se prijave na evidenciju. Kako je rekla Grabić: „Svi mogu da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, ukoliko su prestali da rade, mogu elektronski da dobiju uverenje da se nalaze na evidenciji ukoliko ima je za nešto potrebno. Ono što je najvažnije je da poslodavci mogu da učestvuju na našim javnim pozivima koji su i dalje otvoreni. Ističem da imamo veliko interesovanje poslodavaca za naše mere aktivne politike zapošljavanja, bez obzira na vanredno stanje i do danas smo od strane nezaposlenih lica primili skoro 90 zahteva za dodelu subvencije za samozapošljavanje.”

„Kod nas je do danas konkurisalo preko 70 poslodavaca za program Sticanje prve šanse, odnosno za stručnu praksu i za taj program smo već doneli odluku i odobrili uključenje više od 50 lica. Veliki broj poslodavaca u toku vanrednog stanja i zapošljava nova lica, u našu filijalu je stiglo do sada 30 zahteva, za skoro 40 nezaposlenih lica koja će biti uključena kroz program dodele subvencije poslodavcima. Najveći broj poslodavaca za posao je na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i mi želimo da u što kraćem roku donesemo odluke čak i potpisujemo ugovore i dodeljeno subvencije tim poslodavcima”, dodala je direktorka Grabić.

Za sada nema veliki broj poslodavaca koji traže usluge posredovanjam, ima ih nekoliko, ističe Grabić, koji su za svaku pohvalu u ovoj situaciji, koji zapošljavaju, primaju nova lica u radni odnos.

„Naša firma ima osam zaposlenih i sada u vanrednoj situaciji kada je potreba i potražnja za toalet-papirom povećana, veća je i potražnja za novim radnicima, tako da smo se obratili našoj lokalnoj samoupravi, birou da nam pomogne oko zapošljavanja. Preko biroa ćemo zaposliti još troje ljudi, ne samo dok traje ovo stanje, nadamo se da će posao i dalje da ide dobro, da će oni i dalje ostati u našoj firmi. Ako bude bilo potrebe, mi ćemo se opet obratiti njima jer smo sve ovo u vrlo kratkom roku uradili, elektronskim putem pošto više nema dolazaka u kancelarije. U najkraćem mogućem roku zaposlili smo ljude i sve obavili putem mejla i telefonskim putem”, rekao je Miroslav Palić vlasnik firme „Pako” koja se bavi proizvodnjom papirne konfekcije više od 15 godina.

Sve informacije možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs ili se obratiti nadležnim filijalama putem telefona. Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 31, Telefon: 022/638-801, Faks: 022/638-888

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291