Vesti

Izlivena krovna ploča na novom vrtiću u Laćarku

Laćarak – Radovi na izgradnji novog objekta dečjeg vrtića „Čuperak” u Laćarku napreduju predviđenom dinamikom, danas je i pre roka, izlivena ploča bez obzira na vanredno stanje.

Nov vrtić Predškolske ustanove „Pčelica” u Laćarku treći je velik objekat čiju izgradnju finanisara Vlada naše zemlje preko Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, u Sremskoj Mitrovici. Radove su danas obišli Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport i Biljana Cvijetić, direktor PU „Pčelica”.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović tom prilikom je podsetila da  je vrednost ove investicije 96 miliona dinara. Pored izgradnje novog objekta vrtića u Laćarku i stari objekat se rekonstruiše neometano u uslovima vanrednog stanja. Vrtić u Laćarku biće kapaciteta za 120 dece, dok će u potpuno renoviranom, rekonstruisanom objektu biti mesta za još 80 dece, tako da će ukupno biti mesta za 250 mališana iz ovog dela teritorije Grada Sremske Mitrovice.

Danas je izlivena ploča, nakon koje će biti postavljen krov na objektu. Možemo biti zadovoljni kako napreduju radovi ovde u Laćarku, posebno kada imamo u vidu da je trenutno vanredno stanje u našoj zemlji. Predviđeno je da objekat bude završen u novembru, ali ako se nastavi ovakvim tempom, možemo očekivati da to bude i nešto ranije,” rekla je Milovanović.

Očekivano je, kako je istaknuto, da radovi budu gotovi i pre roka, a kada vrtić bude izgrađen, neće više biti lista čekanja.

Novi vrtić u Laćarku imaće nešto više od hiljadu kvadrata, objekat će biti spratni, imaće prizemlje, prvi sprat, šest učionica spavaonica sa nusprostorijama, toalete, kuhinju tako da će biti dovoljno za smeštaj ovog broja dece. Tako će mališani imati odlične uslove za boravak, a zaposleni za rad.

Ovo je treća velika investicija, veliki objekat koji se gradi u Sremskoj Mitrovici sredstvima Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Izgrađena je nova zgrada Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, gradi se zgrada OŠ „Jovan Popović”, a ovo je treći kapitalni objekat u oblasti obrazovanja.

Projekat „Pčelica” Laćarak prvi je objekat koji se radi iz sredstava koji su opredeljeni za povećanje kapaciteta predškolskih ustanova u Srbiji kroz Projekat Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja pod nazivom „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” na teritoriji Srbije podržava Ministarstvo finansija Republike Srbije. Radove finansira Ministarstvo prosvete kroz projekat Svetske banke.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988