Vesti

Dom učenika spreman za lakše obolele od korone

Sremska Mitrovica – U slučaju potrebe moguć je smeštaj lakše obolelih od virusa korona u Domu učenika srednjih škola. Ustanova ima kapacitet za 184 ljudi, gde bi, ukoliko bude potrebno, imali neophodne uslove za život i medicinsku pažnju.

Mitrovački Dom učenika srednjih škola je dezinfikovan, sobe su već bile potpuno opremljene, tu su kreveti, toaleti, tuš-kabine, nameštaj, a biće omogućen i smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje, u slučaju potrebe.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika Sremska Mitrovica rekla je da je Dom učenika već osposobljen za smeštaj obolelih od Kovida-19 sa blagim simpotmima i da se nada da ga nećemo morati koristiti.

„Po Odluci Vlade Republike Srbije sve ustanove učeničkog i studentskog standarda sa svojim kapacitetima u ovoj novonastaloj situaciji dobiće drugu namenu, naime koristiće se kao smeštaj za osobe blaže obolele od virusa korona. Naravno da je naš Dom učenika srednjih škola u Sremskoj Mitrovici u saradnji i u konsultacijama zajedno sa Kriznim štabom Grada Sremska Mitrovica svoje prostorije pripremio. Mi se nadamo da nećemo imati potrebe da ih koristimo ali ako bude trebalo i naš Dom učenika srednjih škola je spreman. Ukupan kapacitet ležaja je 184 kako u starom, tako i u novoj zgradi doma,” rekla je Milovanović.

U  starom domu ima 95 mesta, ima 14 trokrevetnih, 13 dvokrevetnih soba i jedna šestokrevetna. U tom delu zgrade kupatila su etažna. U novom delu zgrade koji je završen 2008. godine ima ukupno 87 mesta, od toga 22 dvokrevetne i 15 trokrevetnih  soba, sve sobe su sa kupatilom.

Milenko Todić direktor Doma učenika srednjih škola Sremska Mitrovica upoznao je medije sa  radom te ustanove u toku vanrednog stanja: „Mi smo odmah onoga dana kada je objavljeno reagovali tako što smo decu zajedno sa roditeljima vraćali kući i potom primenili sve mere koje je Vlada naložila. Ispraznili smo kompletno Dom, deca su otišla kući, ispraznila su sobe i odnela svoje stvari. Odmah pošto su deca izašala mi smo uradili ono što je vrlo bitno, kompletno dezinsekciju i dezinfekciju prostora i on je bio zatvoren 72 sata, posle čega smo izvršili kompletno čišćenje. Uradili smo sve pripremne radnje i dvorište smo dezinfikovali juče. Mi smo potpuno spremni u vezi zaključka Vlade Srbije, ukoliko bude potrebno da smestimo ovde bolesnike ili one koji su predviđeni za karantin.”

Dom učenika srednjih škola je na raspolaganju Kriznom štabu Grada ako bude trebalo da budu smešteni oboleli od Kovida-19, sa najblažom kliničkom slikom.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142