Vesti

Brnabić: Zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru

Beograd – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvodjenju celodnevne zabrane kretanja, mere u borbi poritv pandemije korona virusa.

„Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji još koraka pre toga”, rekla je Brnabić za TV Prva.

Navela je da te korake predstavljaju mere izolacije najvećih žarišta korona virusa Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije i zatvaranje velikih firmi na sedam ili 14 dana.

Brnabić je obrazložila da je mera zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru doneta zato što je tokom tih dana najviše gradjana na ulicama, a najmanje se poštuju mere Vlade Srbije.

Potvrdila je da će penzioneri zbog produžene zabrane kretanja tokom vikenda u kupovinu moći da idu petkom od 04.00 do 07.00 ujutru, umesto subotom kako je to do sada bilo.

Gradjani će svoje kućne ljubimce moći da šetaju subotom i nedeljom od 08.00 do 10.00 i od 23.00 do 01.00 tokom noći.

Poljoprivrednici će tokom trajanja te mera zabrane kretanja moći da nastave poslove na svojim poljima.

Istakla je da je zdravstveni sistem Srbije „prenapregnut”, da su popunjeni svi bolnički kapaciteti u Beogradu i Nišu, te da će bolnice u Pančevu i Batajnici biti preuredjene u „kovid bolnice”.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667