Vesti

Stariji Mitrovčani jutros u kupovini

Sremska Mitrovica – Stariji sugrađani do 65 godina koji su imali potrebu da se snabdeju osnovnim životnim namirnicama, to su uradili jutros od 4 do 7 sati u prodavnicama koje su bile predviđene posebnom odlukom nadležnih tokom vanrednog stanja. Volonteri Gradskog kol-centra i komunalni policajci dežurali su na uslasku u objekte i dezinfikovali ruke onima koji nisu nosili rukavice.

Supermarketi u našem gradu, kao i u selima, sa posebnog spiska za snabdevanje namirnicama sugrađana starijih od 65 godina radili su kako je i predviđeno i zainteresovani su  obavili kupovinu. Penzioneri su bili disciplinovani, nosili su zaštitu na licu, maske, marame, kao i zaštitne rukavice, poštovali su bezbednu udaljenost u čemu su im pomogli distanceri – oznake na podu koje su juče postavili volonteri.

Kako je rekla medijima Milena Janković komunalni inspektor zadovoljna je kako se poštuju propisane odredbe:  „Da bi izašli u susret najstarijim gradjanima otvoreni su objekti kao u gradu, tako i na selima, u periodu od 4 do 7 sati nedeljom ujutro kako bi bili u mogućnosti da se snabdeju osnovnim namirnicama. Poštovali su sve propisane mere preventive nošenje zaštitinih maski, dezinfekcija ruku, nošenje rukavica.”

Draga Rokić penzioner kaže da je kupila samo osnovne potrepštine: „Šećer, ulje, džem da napravim kolač, baš ono najpotrebnije. Papira i sapuna imam koliko nam treba u kući. Najbitnije mi je zbog mleka da mogu da izađem u kupovinu, donose deca ali treba nam stalno svežeg mleka da imamo u kući. Dosta aktivnosti sad obavljam preko mejla, a koristim i viber.”

Samo u „Lidlu” je za prva dva sata rada kupovalo preko 200 Mitrovčana.

Dragoljub Jovelić penzioner kaže da je kupio samo osnovne stvari i poštuje odluke svestan situacije u kojoj se nalazimo, apeluje i na druge da se ponašaju odgovorno i da što pre prevaziđemo ovu situaciju. Izloacija mu ne pada teško, ima dvorište i zanima se u bašti.

„Puno nam znači ova mogućnost da kupimo potrepštine koje nam nedostaju, da ne da moramo aktiviramo druge ljude, omladinu, a i da malo i mi penzineri izađemo iz stana. Teško mi pada izolacija, ipak nađe se sad vremena da se pročita knjiga, malo dezinfikujem po stanu, malo se bavim cvećem, pratim vesti i u kući uvek ima posla”, rekla je Nada Simeunović, učiteljica u penziji.

Stariji sugrađani poštuju odredbe vanrednog stanja i trude se da korisno provode vreme u izolaciji. Sprovođenje ove odluke pomogli su volonteri Gradskog kol-centra i komunalni policajci i inspektori.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142