Vesti

Praćenje nastave na daljinu omogućeno volonterima srednjoškolcima

Sremska Mitrovica – U Kancelariji za mlade gde je smešten call centar za pomoć starijima omogućeno je praćenje nastave na daljinu, kako volonteri koji su srednjoškolskog uzrasta ne bi gubili nastavu, koja će da počne od sledeće nedelje.

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport rekao je: „Od ponedeljka kreće onlajn nastava za učenike srednjih škola, ovde trenutno u call centru imamo 25 učenika srednjih škola za koje smo obezbedili i nastavu od ponedeljka. Moram da naglasim da su to pre svega dobra deca, kojima je prioritet škola i obrazovanje ali im je prioritet i pomoć starijim osobama koje su ovoj situaciji ugrožene i zbog toga je istovremeno call centar i formiran. Hvala još jednom svim volonterima koji su se odazvali pozivu call centra, hvala njihovim roditeljima na razumevanju, znaju da njihova deca rade jedan humanitaran i odgovoran posao. Očekujem da će oni uporedo sa poslovima koje obavljaju ovde, moći da prate i nastavu koja će se od ponedeljka realizovati. Moram da naglasim da profesori već ove nedelje spremaju nastavu za sledeću nedelju po instrukcijama koja su dobili Ministarstva prosvete.”

Volonterima koji se u ovom centru bave humanitarnim radom, uz obaveze koje imaju prema srednjoj školi, veoma mnogo će značiti televizior putem kojeg će moći da prate nastavu.

„Mi želimo prvo da se zahvalimo Gradu što nam je omogućio da pratimo onlajn nastavu ovde i da budemo u toku pored volontiranja u call centru.  Takođe i pored svega toga da budemo u toku sa aktuelnim dešavanjima kako u zemlji, tako i u svetu povodom nastale situacije,” rekla je Teodora Palković, volonter.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929