Vesti

Pojačana dezinfekcija autobusa i kontrola rada ugostiteljskih objekata

SremskaMitrovica – Prevoznik „Sirmijumbus” redovno i pojačano dezinfikuje autobuse javnog prevoza, a komunalni inspektori kontrolišu rad ugostiteljskih objekata, u skladu sa Naredbama Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica.

Mere koje preduzima Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove prema Naredbama Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica i po preporukama Vlade Srbije sprovode se u potpunosti. Jedna od tih mera u suzbijanju i sprečavanju širenja virusa korone Kovid 19, odnosi se na delatnost javnog prevoza putnika tj. gradskog i prigradskog prevoza. U garaži prevoznika „irmijumbus” dezinfikuju se autobusi javnog prevoza.

Dimitrije Vlajić saobraćajni inspektor Gradske uprave za saobraćaj komunalne inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica objasnio je detaljnije ove mere: „Pojačane su mere održavanja i podizanja higijene na viši nivo i čišćenje autobusa tj. svakog prevoznog sredstva svakodnevno.  Autobusi gradskog i prigradskog prevoza u potpusnoti se dezinfikuju. Dezinfikuje se kompletna unutrašnjost vozila, držači, sedišta, kabine vozila, vozački prostor. Redovi vožnje su redukovani, na snazi je red vožnje subotom i radnim danom u julu i avgustu, tako da je radnim danom prevoz redukovan za otprilike 40% u odnosu na uobičajn za ovo doba godine. Na svim prigradskim i gradskim linijama broj polazaka smanjen je za oko 35 do 40% na svakoj liniji. Javni prevoz se odvija samo da bi se zadovoljile elementarne potrebe privrede, rada i elementarne potrebe stanovništva za zdravstvom, pijacom i osnovnim potrebama u gradu. Za taxi službu važi preporuka da putnici ne sede na prednjem sedištu, nego samo na zadnjem i da vozačko osoblje nosi posebne zaštitne rukavice ili zaštitne maske.”

Zbog uvedenog vanrednog stanja Komunalna inspekcija i Komunalna milicija svakodnevno pojačano kontrolišu sve ugostiteljske objekte, teretane, kladionice i dečje igraonice.

Miloš Madžić komunalni inspektor kaže da su inspektori stalno na terenu: „Preko dana kontrolišemo sanitarno-higijenske uslove, broj gostiju u lokalu, njihovu opremljenost itd. Podsećamo da je radno vreme ograničeno na period od 8:00 do 20h uveče. U večernjim časovima, posle 20h zabranjeno je bilo kakvo okupljanje ili rad lokala, tako da mi posle 20h kontrolišemo radno vreme. Za sada u Mitrovici nemamo zaraženih i nadamo se da će tako i ostati, zato i preduzimamo sve ove mere i molimo sve građane da poštuju sve mere koje su donete. Za sada, od kad smo počeli intenziviranu kontrolu, svi ugostitelji se, za sada što je pohvalno, pridržavaju donesenih mera.”

Inspektori su za sada zadovoljni kako sugrađani poštuju vanredne mere i apeluju da ih se i dalje pridržavaju.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042