Vesti

Online nastava tema na Aktivu direktora škola

Sremska Mitrovica – Aktiv direktora svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica održan je danas u prostorijama Mitrovačake gimnazije.  Tema sastanka bila je e-nastava i izveštaji o zdravstvenom stanju učenika.

Sve škole su u obavezi da Ministarstvu prosvete šalju operativne planove rada u kojima predlažu na koje sve načine će nastava biti organizovna. Takođe škole prate zdravstveno stanje učenika, odnosno stanje učenika u izolaciji i sa sumnjom na virus korona, kojeg u našem gradu za sada nema.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović prisustvovala je današnjoj sednici Aktiva direktora i tom prilikom je izjavila: „Osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Sremska Mitrovica rade prema preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja, što znači da su sami objekti škola zatvoreni, ali se nastava za učenike osnovnih škola od juče  realizuje preko platformi, odnosno Trećeg kanala RTS-a i RTS Planeta. Za učenike srednjih škola nastava će početi naredne nedelje. Zamolila bih sve učenike da ovu nastavu ozbiljno shvate i sve aktivnosti će biti zabeležene u e-dnevnik. Ono na čega mi sada treba da posebno da obratimo pažnju jeste da se uskladimo, direktori, odeljenske starešine, učitelji, nastavnici, zajedno sa raditeljima i decom kako bi smo uspešno savladali i ovu krizu. Za sada je nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda svedena na tri predmeta – srpski jezik, matematika i svet oko nas, dok učenici od petog do osmog razreda imaju još nekoliko predmeta – fiziku, hemiju, istoriju, biologiju i geografiju. Nastava preko platformi će se svakako dopunjavati, broj časova će se povećavati i poseba pažnja biće usmerena na male i velike maturante”.

Mirjana Đorđević, direktor Mitrovačke gimnazije rekla je da su roditelji u stalnoj komunikaciji sa razrednim starešinama i da veruje da đaci neće biti uskraćeni za sadržaje nastave svih predmeta.

„Zaista je teško organizovati nastavu, jer prvi put se svi susrećemo sa ovako nemilom situacijom, ali se snalazimo onako kako znamo i umemo. Imamo veliku pomoć Ministarstva obrazovanja, Gradske uprave za obrazovanje i uopšte Grada Sremska Mitrovica. Dobili smo osatna sredstva za higijenu škole, a nastavni process biće organizovan preko platforme RTS-a. U „Mitrovčkoj gimnaziji” đaci već dosta rade preke interneta, tako da je naša nastava već krenula, a verujem da će se i druge škole brzo organizovati preko različitih grupa i platform ii oni startovati sa realizacijom nastave”, rekla je Đorđević.

Za učenike u Sremskoj Mitrovici kao i za sve u Srbiji, nastava se realizuje putem platformi RTS-a: Trećeg kanala i RTS Planete, realizacija nastave za srednjoškolce počeće naredne nedelje.  

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929