Vesti

Od sutra zatvorene granice, aerodrom i bez međumesnog saobraćaja, uskoro pojačana zabrana kretanja

Sve granice od sutra će biti zatvorene kao i aerodrom, ukida se međumesni saobraćaj, to su nove mere kojima se Srbija bori protiv virusa Kovid 19, saopštio je na konferenciji za medije predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Srbija mora da uvede još oštrije mere kako bi smo se izborili sa korona virusom.

„Od 8 sati sutra zatvaramo granice za sav saobraćaj, sem teretnog. Osim toga od sutra na snagu stupa potpuno ukidanje međugradskog, voznog i autobuskog, saobraćaja. Ostaje mogućnost samo za automobilski saobraćaj. Poslednji polasci međugradskiih autobusa mogu da krenu do 12 sati sutra. Ukoliko bismo svi uspeli da se izolujemo na 14, ili najbolje 21 dan, taj virus ne bi mogao da uradi ništa. Naneo bi štetu samo onima kojima su već zaraženi, a o kojima ćemo brinuti. U narednim danima donećemo odluke o vremenskom proširenju onoga što nazivate policijskim časom, neće biti samo od 20 do 5 ujutru već ćemo to vreme produžiti. O tome će vas Vlada Srbije u naredna 72 do 96 sati obavestiti”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zatvoreni su šalteri javnih službi osim Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za trezor, jer bi njihovo zatvaranje narušilo neometano funkcionisanje države.

On je u svom govoru pohvalio dva javna komunalna preduzeća “Vodovod”, jedna od njih je iz našeg grada, JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica na humanosti i na tome što su pomogli u obezbeđivanju komponenata za sredstava za dezinfekciju ulica.

 „U ovom trenutku Srbija ima 103 lica sa potvrđenom zarazom korona virusa. Prešli smo tu brojku od 100. Od toga je 55 lica u bolnici, šest lica je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima. Očekujemo u danima koji dolaze, a to vidimo i po reakcijama lekara, dalje ubrzano povećavanje broja zaraženih. Narednih dana moramo biti najozbiljniji da nam se ne bi dogodilo ono što je u drugim zemljama kao što su Italija ili Španija. Nema potrebe da skladištite namirnice. Nemamo problema sa snabdevanjem, mislim da smo zemlja u Evropi koja ima najpunije rafove. Nemojte da brinete za robu,”  rekao je predsednik Vučić i konstatovao da se Srbija veoma brzo tehnički pripremila za ovu situaciju, proprocionalno broju stanovnika. Najavio je da će policija rigorozno kontrolisati srpske državljanje koji su se vratili iz inostanstava, a koji ne poštuju izolaciju.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291